Bijzondere wandschildering van bijna 200m2 in Beekstraat

Donderdag 14 juli 2022

Door Redactie

Aan de Beekstraat in Apeldoorn is afgelopen week de laatste hand gelegd aan een grote muurschildering van bijna 200m2! Street-art kunstenaar Don Slizerone heeft een prachtig, kleurrijk kunstwerk gemaakt, in opdracht van GIGANT. Dit deed hij samen met vijf jonge kunstenaars die naar aanleiding van een speciale oproep werden geselecteerd. Het kunstwerk is te bekijken ter hoogte van Beekstraat 28.

Street Art

GIGANT is twee jaar geleden begonnen met een viertal projecten om meer kleur in de openbare ruimte te krijgen. Hiervoor worden tunnels en wanden door de stad opgeknapt. De wand aan de
Beekstraat is één van deze projecten. Tijdens een wandeling door de binnenstad viel het oog direct op deze muur vanwege de enorme afmeting. De muur vroeg om een kunstwerk met impact en dat is het geworden!

De kunstenaar Don Slizerone

De kunstenaar heeft subtiele details toegevoegd die verwijzen naar de ondernemers in de straat. “De avonturier, het grote centrale figuur, is vergezeld van diverse figuren die met verschillende activiteiten bezig zijn. Op dezelfde manier is de bezoeker van de Beekstraat ook een avonturier die zich kan laten verrassen door de diversiteit die de ondernemers van de Beekstraat te bieden hebben.”, aldus Don Slizerone.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!