Help de bevolking van Oekraïne

Binnenstadfonds om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken

Donderdag 29 december 2016

Door Redactie

Peter Rijkers van de stichting Centrum Management en wethouder Mark Sandmann van Economische Zaken hebben onlangs het convenant Binnenstadfonds getekend. Daarmee maken gemeente en ondernemers afspraken over promotie-activiteiten en andere initiatieven om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken.

De nieuwe sfeerverlichting in de binnenstad hangt er prachtig bij. En er zijn de komende dagen leuke activiteiten voor bezoekers van de binnenstad. Voorbeelden van de eerste dingen die betaald zijn uit het Binnenstadfonds. Bestuurslid Peter Rijkers van de stichting Centrum Management is daar blij mee. ,,De komende jaren gaan we het hele jaar samen met alle binnenstadondernemers promotie-activiteiten uitvoeren om zo meer bezoekers en toeristen te trekken. Vanaf 2017 betalen alle ondernemers in de binnenstad reclamebelasting aan de gemeente. Dat stopt de gemeente in een Binnenstadfonds. Daarmee financieren we de activiteiten die we willen uitvoeren. Een win-win situatie voor ondernemers, gemeente en de bezoekers van de binnenstad.” Met het geld uit het Binnenstadfonds stelt de stichting ook een centrummanager aan. De centrummanager die het aanspreekpunt is voor ondernemers, zal zorgen voor de verbinding tussen de partijen in de binnenstad en gaat promotie-activiteiten opzetten.

Wethouder Sandmann onderstreept het belang voor activiteiten en acties in de binnenstad: ,,De binnenstad is van ons allemaal en daarom ben ik blij dat ondernemers en overheid de handen in elkaar slaan. Het Binnenstadfonds geeft de Apeldoornse binnenstadondernemers de ruimte om zelf de promotie uit te voeren.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?