Bladkorven deze week geplaatst

Maandag 10 oktober 2016

Door Redactie

Vanaf deze week kan iedereen z’n bladafval weer kwijt in de bladkorven. De gemeente plaatst ze op verschillende locaties in Apeldoorn. Locaties van de bladkorven zijn terug te vinden op www.apeldoorn.nl/bladafval.

Half november start de gemeente met het opruimen van alle bladafval in Apeldoorn en omgeving. De planning daarvan wordt dan op deze pagina bekend gemaakt. De planning is afhankelijk van het weer en hoeveel blad er dan al gevallen is. Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

Wat doet u met uw bladafval?
U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken.
U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container. Deze wordt gratis geleegd.

Bron: de gemeente Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!