Help de bevolking van Oekraïne

Blog: even een vrije dag tussen alle examens door

Donderdag 19 mei 2016

Door Redactie

De examens zijn weer begonnen. De Apeldoornse Manon Lambooij doet VWO op het Veluws College Walterbosch en houdt voor Apeldoorn Direct een blog bij met hoe zij de examens ervaart. Vandaag deel 4:

,,Hoe het examen was vandaag? Ik heb geen idee, want ik had vandaag lekker een dagje vrij! Voor mij betekende dit net ietsjes later opstaan, een lekker rondje hardlopen en rustig ontbijten.
Tsja, wat doe je dan de rest van je dag? Aangezien ik nog steeds drie examens te gaan heb besloot ik toch maar alvast wat voor te bereiden voor volgende week. Ik heb mijn middag daarom doorgebracht met mijn neus in mijn filosofieboeken en mijn aantekeningen. Persoonlijk vind ik het het soms lastig om mij thuis voor een langere tijd te concentreren, zeker als de tijdsdruk niet zo groot is en ik weet dat meer leerlingen daar last van hebben ;). Daarom ben ik, net als vele andere examenleeringen, maar eens in de bibliotheek gaan leren. Zelf vind ik dit een erg prettige werkomgeving, omdat het er erg licht en open is en je bovendien van alle gemakken (wc, koffie en thee en stopcontacten) voorzien bent. Bovendien kun je tussen de middag de winkelstraat inlopen en in een leuk caféetje (Central Park is een van mijn favorieten) lekker lunchen, ideaal!
Maar, niet iedereen had vandaag heeft een luizenleventje als ik. Vandaag moest een flink aantal leerlingen er wel aan geloven, het VWO-examen economie stond immers gewoon nog op het programma. Aangezien ik dit examen niet zelf heb gemaakt, vroeg ik wat jaargenoten om een reactie en gelukkig waren de meesten redelijk positief. Over het algemeen hadden de meesten aan dit examen een goed gevoel overgehouden terwijl een heel aantal leelingen (tenminste, bij ons op school) economie het afgelopen jaar toch aardig lastig vond. Opgeluchte reacties achteraf, het economie examen van 19 mei 2016 was dus een meevallertje!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?