Help de bevolking van Oekraïne

Blog: vrijdag, maandag, dinsdag

Woensdag 25 mei 2016

Door Redactie

De Apeldoornse Manon Lambooij doet VWO op het Veluws College Walterbosch en houdt voor Apeldoorn Direct een blog bij over hoe zij de examens ervaart. Na drie dagen rust, schrijft ze vandaag weer verder.

 

Zo, na drie dagen (eigenlijk 5) geen stukje over de examens heb ik er weer eentje geschreven. Waarom ik drie hele examendagen niets heb geschreven? Dat is omdat ik drie hele examendagen helemaal geen examens had! Voor de goede rekenaars onder ons, dit betekent inderdaad dat ik 6 hele dagen heb gehad om mij voor te bereiden op de examens filosofie en Frans van morgen. 6 Dagen die (om heel eerlijk te zijn) niet gevuld waren met alleen maar leren maar ook met leuke dingen zoals lezen, winkelen, tv-kijken, een verjaardag vieren en lekker met vriendinnen ontspannen en kletsen. Vandaar dat deze dagen voor het schrijven van een inhoudelijk blogje over de examens niet veel input konden bieden.

Tijdens deze drie dagen werden er echter wel examens gemaakt! De vwo leerlingen maakten vrijdag het examen natuurkunde en de meeste leerlingen hadden hier een redelijk goed gevoel aan over gehouden. Wat de meeste wel opvallend vonden is dat het onderwerp ‘krachten’ weinig tot niet terugkwam in het examen, een onderwerp wat de meeste leerlingen juist goed ligt (voor de meeste leerlingen dus flink balen). Maandag was het tijd voor het examen Duits en ook dit examen werd door de meeste vwo’ers met een goed gevoel afgesloten. Een aantal leerlingen vond het examen iets te lang maar zoals we allemaal weten ligt het ene vak de een net ietsjes beter dan de ander ( over het algemeen was iedereen redelijk tevreden).

Het examen Grieks hebben de gymnasiasten die dit vak zes jaar lang gevolgd hebben, vandaag afgesloten. Opnieuw (het begint een beetje saai te worden) niet heel veel bijzondere op of aanmerkingen. De een vond de vertaling lastig, de ander niet, de een vond de vragen juist moeilijk terwijl de ander hier niet echt moeite mee had.
Vanmiddag is biologie aan de beurt (op het moment dat ik dit stukje schreef was dit examen nog volop aan de gang). Uiteraard kan ik nog niet zeggen hoe dit examen werd ervaren maar klasgenoten die ik vooraf heb gesproken zagen niet bijzonder veel op tegen dit examen.
Voor velen zijn de examens na vandaag (of zelfs gisteren al) officieel afgelopen, voor velen reden voor een feestje dus!

Zoals gezegd is het voor een heel aantal vwo-leerlingen, waaronder ik zelf, echter niet het geval. Ik ben nog tot donderdag bezig, dan maak ik het examen Aardrijkskunde (hopelijk dus mijn allerlaatste toets op de middelbare school). Als je de vakken Fries, Russisch, Spaans, Turks of Arabisch volgt heb je helemaal pech dan ben je vrijdag namelijk pas om 11;30 of zelfs 16;00 klaar met je examens.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?