Bob Marley tribute band zet Gigant op z’n kop

Zondag 26 maart 2017

Door Henk Schrier

Sinds 2006 treden de Rootsriders in de voetsporen van hun muzikale held Bob Marley. Ze hebben al verschillende malen Gigant in Apeldoorn aangedaan. Zo ook afgelopen donderdag, 23 maart, in een goed gevulde Gigant. Bij binnenkomst waren de mannen hun soundcheck nog aan het doen, maar al snel begonnen ze te spelen en eerlijk, na de vorige keren verrasten zij mij eens.

Ik werd gepakt door hun reggae deun hun enthousiasme en goed muzikaal spel. Bekende en voor mij onbekende nummers kwamen voorbij, het publiek in de zaal liet zich langzaam opzwepen door hun muziek, al gingen de echte Bob Marley fans al vanaf het begin gelijk los. De beide achtergrondzangeressen gaven beiden een perfecte solo weg, klasse. Waarna Junior het weer over nam met zijn enthousiasme en liefde voor de muziek van Bob Marley.

Na nog wat heerlijke opzwepende nummer was het ineens afgelopen, de band verdween van het podium, een gedeelte van het publiek ging naar buiten om te roken. Nadat na enkele minuten een wat zacht en gedempt, het bekende ‘we want more’ uit de zaal kwam, werd het podium weer beklommen door de bandleden, waarna zij een perfecte slotact neerzetten.

The Rootsrider, Gigant, donderdag 23 maart 2017

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?