Bon Vivant: ‘Wij gaan niet dicht’

Donderdag 15 september 2016

Door Redactie

Veel ongeruste klanten belden onlangs naar Restaurant de Bon Vivant aan de Loolaan. Na berichten in de Apeldoornse media over de panden van Leen Thijsse die allemaal door de bank te koop zijn gezet, werd er door veel Apeldoorners de conclusie getrokken dat deze zaken dan wel zouden sluiten. De Bon Vivant zette als reactie daarop gelijk een bericht op de social media kanalen met de tekst ‘Gewoon geopend!’.

Hans Winter van de Bon Vivant vertelt hoe het zit: ,,Het pand zal van eigenaar wisselen. Wij huren het momenteel. Dit betekent dat er twee dingen kunnen gebeuren: of wij kopen het of een derde. Zelf kopen zouden we wel graag willen, maar dat hangt even van de kosten af. Want naast de kosten voor de koop zullen er nog kosten komen voor het opknappen van het pand, want daar is door de eigenaar weinig aandacht aan besteed de afgelopen jaren.”

De afgelopen weken kwamen er veel ongeruste telefoontjes binnen aan de Loolaan. ,,Er zijn altijd mensen die een artikel snel en dus niet goed lezen en dan zelf conclusies trekken”, meldt hij. ,,Daarom hebben we ook op Facebook gelijk een bericht geplaatst, al weet je natuurlijk niet of je daar iedereen mee bereikt. Gelukkig hebben we ook veel positieve reacties gehad van mensen die er vertrouwen in hebben dat het goedkomt.”

Van sluiten of weggaan aan de Loolaan is dus totaal geen sprake, benadrukt Hans. ,,We vieren in februari feest, omdat we hier dan 25 jaar zitten, en we willen daar dolgraag nog 25 jaar aan vastplakken. We zitten hier op een prima locatie.” Leen Thijsse zelf was niet bereikbaar voor commentaar. Hans zelf weet ook het fijne niet van de verkoopdetails en wat er precies aan de hand is. ,,Door de jaren heen is hij met z’n geld, hij was een goed fotograaf, in panden gaan zitten. Maar kennelijk zijn daar problemen ontstaan. Althans, dat lijkt me, als de bank het te koop zet.”

Andere panden die te koop zijn gezet door de bank zijn onder meer het pand van Salon1813 aan de Deventerstraat, Restaurant Catalunia en Saté to Go en het Bowlingcentrum Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

1 REACTIE

Edelijn

Edelijn 16 september 2016 om 09:51 uur

Leuk artikel. Ons favorite restaurant in Apeldoorn. Aan iedereen aan te raden!

ReagerenLet op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Elke maandag ons nieuws in de mail?