Boschbad viert 90-jarig jubileum met gratis toegang en festiviteiten

Donderdag 13 juni 2024

Door Redactie

Het Boschbad in Apeldoorn viert op donderdag 20 juni haar 90e verjaardag met een groots feest en gratis toegang voor iedereen. Deze speciale dag biedt de perfecte gelegenheid voor alle inwoners van Apeldoorn om het vernieuwde Boschbad te bewonderen. Er worden diverse leuke acties en activiteiten georganiseerd om dit bijzondere jubileum te vieren.

Activiteiten voor basisscholen

Sportservice Apeldoorn heeft een speciaal programma samengesteld voor een aantal basisscholen in de omgeving. Van 10.30 tot 13.00 uur kunnen de leerlingen deelnemen aan zes verschillende sportieve onderdelen: midgetgolf, voetbal, volleybal, 3×3 basketbal, teqball en spelen op de verschillende speeltoestellen. Na afloop kunnen de kinderen genieten van een verfrissende duik in het wedstrijdbad en het recreatiebad.

Expositie

Naast de horecaruimte van het Boschbad is een expositieruimte ingericht. Vereniging Oud Apeldoorn is vanaf 11.00 uur aanwezig om verhalen van vroeger op te halen. Bezoekers kunnen historische foto’s, reclamematerialen en verschillende voorwerpen uit het verleden bewonderen. Op een van de wanden is een speciaal gedicht van stadsdichter Peter-Jan de Wilde te lezen, geschreven ter ere van het 90-jarig bestaan van het Boschbad.

Boom Zwem4Daagse

Ter ere van 50 jaar Zwem4Daagse Apeldoorn is er op het terrein van het Boschbad een boom geplant met een bankje eromheen. Tijdens het ochtendprogramma wordt deze onthuld met een korte speech over 50 jaar Zwem4Daagse in Apeldoorn. Op 1 juli begint bij het Boschbad alweer de 51e editie van de Zwem4Daagse.

Nog veel meer

De feestelijke dag biedt naast de bovengenoemde activiteiten nog veel meer leuke acties, zoals de aanwezigheid van Sport Binky en 90 leuke prijzen die in en om de zwembaden te vinden zijn. Voor meer informatie over het programma en de activiteiten kunnen geïnteresseerden terecht op de site van het Boschbad.

Opening Royal Boschbaan uitgesteld

Vanwege onvoorziene omstandigheden tijdens de bouw is de opening van de nieuwe 4-baans glijbaan, de Royal Boschbaan, uitgesteld tot medio juli. De aannemers verwachten dat de oplevering dan zal plaatsvinden. Het Boschbad kijkt uit naar de opening van deze spectaculaire attractie en adviseert om de website en social media kanalen in de gaten te houden voor updates.

Het Boschbad is onderdeel van Accres Apeldoorn B.V., die dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. Het openluchtbad opende op 20 juni 1934 voor het eerst haar deuren onder de naam Bosbad, met vijf verschillende baden. In de jaren vijftig veranderde de naam in Kristalbad vanwege het heldere water, maar in 2009 werd de naam weer gewijzigd in Boschbad. Het openluchtbad ligt midden in de bossen aan de rand van het groene Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!