Bouwwanden omgetoverd tot historische taferelen

Vrijdag 29 december 2017

Door Redactie

Op verschillende plekken in de binnenstad wordt ge- en verbouwd. De wanden die om de bouwplaatsen heen staan, zijn sinds deze week niet meer alleen kaal hout. Verschillende historische afbeeldingen zijn op de wanden geplaatst en laten zien hoe Apeldoorn er in 1900 uitzag.

,,De binnenstad van Apeldoorn is volop in ontwikkeling”, vertelt centrummanager Hella Soethof. ,,Centrummanagement werkt ook tijdens de winterperiode hard om de binnenstad sfeervol te maken én te houden. Het optuigen van de wanden is één van de manieren waarop wij dit willen bewerkstelligen.”

Historische blikvangers

Op de wanden zijn onder meer historische afbeeldingen te zien van Apeldoornse blikvangers, zoals Paleis Het Loo, de Apenheul en de Julianatoren. ,,We laten op deze manier zien wie we zijn, met gepaste historische trots”, aldus Soethof. ,,Op de Kanaalstraat staat inmiddels een grote wand waarop we bezoekers welkom heten. Het is voor het eerst dat bouwwanden in de binnenstad op deze wijze benut worden. We zijn erg trots deze ontwikkeling.”

De wanden zijn volgens Soethof niet alleen een lust voor het oog, maar maken de plekken waar gebouwd wordt ook veiliger.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!