Brainstorm Festival vol verrassingen

Maandag 6 november 2017

Door Ernst van Rossum

Ieder jaar is Gigant het eerste weekend van november het toneel van het jaarlijkse Brainstorm Festival. Ook dit jaar weer. Dit jaar wa het de 10e editie van dit kleine, maar o zo fijne festival.

Door ziekte van de leadzanger, moest Within Silence verstek laten gaan, dus begon het festival ietsje later. Door het late uitvallen is het de organisatie niet gelukt om een vervangende act te boeken.
Mag allemaal de pret niet drukken, er blijft nog genoeg over om van te genieten. Ten tijde dat The Memory Remains startte was ik nog niet aanwezig, maar ik kreeg gelukkig zaterdag nog een kans om ze te zien: zij sloten af in de afterparty.

Mijn eerste band die ik voor de lens krijg is Fleshkiller, speelt een mix van death-metal en melodieuze prog-fusion. Leuke band maar sommige nummers klonken in het begin rommelig. Jammer, want andere nummers, naar het einde van de gig, waren strak en goed. We zullen maar zeggen dat ze nog niet warm waren in het begin.

In het theater was er een akoestische sessie waar Sea+Air mooi en gevoelig werk ten gehore bracht, ze deden dit in 2 sessies, ik ben alleen bij de eerste sessie geweest. Nu was het de beurt aan Xandria met de mooie Aeva Maurelle en haar klassiek geschoolde stem. Deze band zie en hoor ik voor het eerst en is een echte verrassing. Ze spelen Symphonic Metal en het publiek vindt het prachtig.

Als afsluiter deze avond en samen met Xandria Headliners van de avond is Project 86. Een punkachtige stijl van rock, of zoals zij het op hun Facebook hebben staan een Hard Rock, Post Hardcore band.
Een echt lekkere band en met hun opzwepende muziek krijgen ze de zaal lekker mee.

Dag 2 begint met de Nederlandse band Undawn. Als het publiek nog niet wakker is dan zijn ze het na de eerste tonen van deze band het wel. Band speelt strak en goed. Undawn is met Death Therapy op tour geweest en sluiten deze tour in Apeldoorn af. Death Therapy verraste mij compleet. Deze 2mans band , drummer en bassist, knallen er lekker op los. Deze Amerikaanse band speelt echt als een dolle Industrial groove metal.

Wind Rose uit Italië speelt Folk / Power Metal. Muziek waar je van moet houden. Op dit festival is er voor iedereen wat wils, dat maakt dit festival ook leuk en bijzonder. Elk jaar komt de organisatie met leuke bands op de proppen en dat al 10 jaar lang. Na Wind Rose is er een meet&greet in de foyer van Gigant met Living Sacrifice en Sleeping Romance.

Dark Sarah is een Finse band die metal, film, music theater, opera combineert. Is wel leuk en grappig, gekleed in mooie kostuums. Gideon is de verrassings act van deze avond en van een hele andere orde dan Dark Sarah. Hardcore/Metal is hun ding, echt oud Hollands rampetampen maar dan op zijn Amerikaans, wat een energie op het podium.

Sleeping Romance uit Italië is een oude bekende op het Brainstorm Festival. Ze komen hier graag. Dat bleek vorig jaar. De organisatie had met de programmering problemen door afzeggingen. Federica en Federico kwamen even over om wat akoestische dingetjes te doen na een reis van 20 uur.Het optreden is goed en fijn om van te genieten en als enige band werd hun een toegift gegund.

Living Sacrifice, lekker strakke metal speelt deze Amerikaanse band, als afsluitende Headliner van de zaterdag. Ook hier ging het publiek weer lekker te keer op de deunen van deze band.

En als afterparty band speelde The Memory Remains nog tot sluit een aantal metal nummers van de 80’s/90’s. Niet onverdienstelijk trouwens, maar het merendeel van het publiek was al richting uitgang en hebben niet de moeite genomen om nog even van de band te genieten.

Brainstorm Festival, Gigant, 3 en 4 november 2017

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!