Brandweer rukt uit bij brand in appartementencomplex

Maandag 14 januari 2019

Door Luciano de Graaf

Luciano de Graaf

De brandweer is zondagmiddag 13 januari groots uitgerukt nadat er brand was ontstaan in een appartement op de zesde verdieping van een flat aan de Abraham Kuijperstraat. De brandweer was snel met meerdere voertuigen ter plaatse.

Bij aankomst stond er een vrouw op het balkon van de brandende woning. De brandweer richtte zich daarom ook eerst op het redden van de vrouw en andere mensen in het pand voordat zij gingen blussen. Veel omstanders hebben de vrouw zien roepen om hulp en zagen dat de brandweer er alles aan deed om haar te redden. Uiteindelijk werd er voor gekozen om de vrouw via een naastgelegen dak te redden.

Toen de vrouw van het balkon was gehaald zette de brandweer de hoogwerker in om te blussen. De overige eenheden gingen de appartementen evacueren. In de flat wonen over het algemeen ouderen. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, een van hen werd met spoed overgebracht.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest om de brand na te blussen en de woningen te ventileren. De bewoners van de appartementen werden opgevangen in een sporthal in Apeldoorn Zuid.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Team Brandonderzoek van de brandweer doet hier nader onderzoek naar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Ongeval

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!