Brinkpark wordt Catharina Amalia park

Dinsdag 28 mei 2013

Door StrangeArt

De nieuwe naam van het voorheen Brinkpark is bekend, aansluitend aan de Prins Willem Alexander laan een andere Koninklijke naam, Catharina Amalia park. De parkeergarage onder het park blijft trouwens Brinklaan parkeergarage heten. Afgesloten donkere ruimtes vernoem je niet naar mensen voorzien van titulaire voorvoegsels (anders dan Dr., Drs., Ir en Ing) Ooit een Prins Hendrik steegje gezien, of Willem 3 bruggetje?. Er is in Apeldoorn trouwens helemaal geen straat/laan/plein naar deze mensen vernoemd, maar dat terzijde.

Zowel onder (de garage) als boven is het gewoonweg mooi geworden. Binnen een duidelijk andere visuele aanblik dan de ons bekende saaie grijze parkeergarages. Boven een esthetisch staaltje landschapsarchitectuur. Groen, Speelwerktuigen, Skatebaan, hondenuitlaatplek.

Het heeft lang (te lang?) geduurd, maar dit samenwerkingsproject van Gemeente, Bewoners (!), Provincie, Waterschap. Europese Unie en Kadaster was het wachten waard. Geen kuil met daarin auto’s maar een heus verblijfspark.

Bij de foto’s: Een portret van het “Brinkpark” vrouwtje. Een vrijwillige opruimster. Zij hele reinigde het oude Brinkpark van zwerfvuil. Hopelijk krijgt zij hier ook een kans. Wil je trouwens de hele foto impressie zien, kijk dan op http://bit.ly/11PAm5f

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?