Buitenbeter: Foto.Typen.Zenden.Klaar

Vrijdag 15 oktober 2010

Door Frans Sijtsma

Ik heb even zitten twijfelen of ik dit bericht wel moest posten als ik de commentaren lees op het geocachingverhaal :), maar het idee is zo leuk en zo eenvoudig uitgevoerd dat ik het toch maar doe.

Buitenbeter is een app (softwarepakketje) voor diverse smartphones waarmee je eenvoudig zaken bij je gemeente kunt melden die schorten aan de openbare ruimte.

Bijvoorbeeld: Je komt zwerfafval tegen in de berm. Je maakt een foto. Je telefoon legt de locatie vast. Jij klikt op verzenden en klaar. Werkt in heel Nederland dus ook in Apeldoorn.

De app bepaalt op basis van de geregistreerde geo-coordinaten in welke gemeente de foto is gemaakt en zorgt voor verzending naar het juiste adres.

Zo simpel is het dus: Foto maken, omschrijving typen, verzenden en klaar.

Werkt sneller én makkelijker dan de buitenlijn.

Kijk op buitenbeter voor meer info en een overzicht van de telefoons waarvoor deze app beschikbaar is.

Helaas heeft Apeldoorn als (voormalige?) digitale voorhoedegemeente nog niet de stap gezet om ook voor terugkoppeling naar de melder zorg te dragen maar dat komt vanzelf.

Lezersactie: Heerlijke HighTea met gratis prosecco en glaasjes

Bestel nu voor maar € 39,50 via Apeldoorn Direct

Bestel snel deze High Tea en voor je het weet staat deze goed gevulde etagère van HighTea Apeldoorn bij jou op tafel, inclusief sfeervolle aankleding om jullie high tea helemaal af te maken.

Bestel nu

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?