Buitenlandse docenten bezoeken Zorggroep Apeldoorn e.o.

Maandag 30 juni 2014

Door Zorggroep Apeldoorn

Zorggroep Apeldoorn

“We kunnen nog veel van elkaar leren”

Op 26 juni jl. ontving Zorggroep Apeldoorn en omstreken internationaal bezoek. Een aantal docenten uit Littouwen, Noorwegen, Tsjechië en Portugal bezocht Randerode als onderdeel van een uitwisselingsprogramma van Hogeschool Windesheim. Leren van elkaar en mét elkaar was het doel van deze middag.

Tijdens het anderhalf uur durende bezoek werden de docenten meegenomen in de Nederlandse wereld van ‘leren in de ouderenzorg’. Ze brachten een bezoek aan de leerafdeling voor geriatrische revalidatie waar ze zich verdiepten in de toekomstige ontwikkelingen in opleiden. Verder bekeken de bezoekers de nieuwbouw van het Geriatrische Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe. Het speed daten met diverse medewerkers en leerlingen van Zorggroep Apeldoorn en omstreken vormden het eind van het programma van deze educatieve middag.

Verantwoordelijkheden

De docenten waren met name geïnteresseerd in hoe Zorggroep Apeldoorn e.o. het leren in de praktijk brengt. “Het is mooi om te zien hoeveel verantwoordelijkheden de studenten hier al krijgen. Ze zijn een echte meerwaarde in de zorg en dat is een vrij unieke aanpak.”

Onder het genot van echte Hollandse appeltaart werd de middag gezamenlijk afgesloten. Het is niet de eerste keer dat Zorggroep Apeldoorn e.o. buitenlands bezoek ontvangt. Met enige regelmaat zijn er uitwisselingen met verschillende invalshoeken. Zo zijn de laatste jaren al delegaties ontvangen uit onder andere Roemenië, Scandinavië en Griekenland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?