Burgemeester: ‘Niemand kan nu nog denken dat dit niet over hem of haar gaat’

Woensdag 25 maart 2020

Door Redactie

Still uit de video

Opnieuw heeft burgemeester Ton Heerts een boodschap ingesproken voor de inwoners van Apeldoorn. Gisteravond, dinsdag 24 maart, kwam de video online. Hij benadrukt hierin dat de verscherpte maatregelen én eventuele boetes die daaraan gekoppeld zijn, écht even nodig zijn.

,,De fase van een eigen invulling geven aan alle voorschriften is nu echt definitief voorbij. Niemand kan nu nog denken dat dit niet over hem of haar gaat. De strenge regels die sinds gisteren gelden, gelden echt voor iedereen. Ook voor u, ook voor jou. En waar tot nu toe mensen werden aangesproken als ze zich er niet aan hielden, kunnen er nu boetes komen. En dat is natuurlijk heel raar, om mensen een boete te moeten geven, alleen omdat ze dicht bij elkaar willen zijn. Maar het kan nu echt even niet anders.”

Hij zegt dan ook heel erg te hopen dat het niet nodig. ,,Ik heb daar ook goede hoop op, want tot nu toe houdt de overgrote meerderheid van de Apeldoorners zich heel goed aan alle maatregelen.
Maar laat ik helder zijn: als blijkt dat ergens de regels worden overtreden, gaan we wél optreden. Met maar één doel: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en het overeind houden van ons zorgsysteem. Voor iedereen. Zodat we hier met elkaar goed doorheen komen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!