Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid beste leerbedrijf 2018 van de provincie Gelderland

Vrijdag 27 juli 2018

Door Redactie

Zuid Doet Samen

Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid (beter bekend als Zuid Doet Samen) uit Apeldoorn is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector Zorg, welzijn en sport. Op 17 juli 2018 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

De Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid leidt sinds 2015 mbo-studenten op. Deze studenten lopen stage bij leden van de Buurtcoöperatie thuis. Jong leert zo van oud en oud van jong! Stagebegeleider Christina Wesselink is blij verrast met de prijs: ,,Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat dat zorg bij mensen thuis de zorg van de toekomst is.”

Enerzijds biedt het leerbedrijf een inspirerende en leerzame stage aan voor studenten. Anderzijds zorgen de studenten voor aanspraak, praktische ondersteuning en veel gezelligheid. Op deze wijze worden twee mensen blij van een stage. De studenten leren veel van de buurtbewoners. Anderzijds genieten zij ervan om hun kennis en kunde over te dragen aan de jongere generatie. Oudere buurtbewoners hebben zo een belangrijke taak naar de studenten toe. Deze buurtbewoners doen weer mee en worden betrokken. De studenten op hun beurt leren mensen kennen in hun eigen leefomgeving. Zij leren niet alleen praktische handelingen, maar vooral hoe ze in relatie kunnen gaan met buurtbewoners en die mens in zijn geheel te
zien.

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!