Canick wil meer met kindertheater

Dinsdag 9 mei 2017

Door David Levie

Joep van Aert

Ze is nog met grote regelmaat in haar geboortestad Apeldoorn. Zo is Canick Hermans een graag geziene gastdocent bij Tim Koldenhof en daarnaast werkt ze hard aan haar eigen carrière als actrice. Om een droom over kinder-en jeugd theater te verwezenlijken is Canick met crowdfundig gestart onder de titel ’Hermans weet Raad aan Ballen’. De provincie Gelderland is bereid haar ideeën financieel te steunen en is al met een bedrag over de brug gekomen.

Canick, die in Apeldoorn haar Gymnasiumdiploma haalde en daarna in Tilburg (Fontys Hoge School voor de Kunsten) studeerde,  heeft nog een week de tijd om genoeg geld bijeen te brengen voor haar theaterproject waarvan Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen kunnen meegenieten.

Op zondag 11 juni gaat de jeugdvoorstelling ‘JUNI’ (6+) van theater-duo Hermans weet Raad in première tijdens het zomerse kinderprogramma Ruige Rakkers in Amsterdam. Hermans weet Raad bestaat uit actrices Canick Hermans en Tanja de Raad. Met deze voorstelling wil het theater-duo hun kindervoorstellingen professionaliseren. Daarom zijn de dames een samenwerking aangegaan met actrice  Eva Van der Gucht (bekend van o.a. het Klokhuis, De Vloer Op, Dik Trom), die met ‘JUNI’ haar regiedebuut maakt. De muziek is in handen van Peer Thielen.

Tanja was eerder te zien als Prinses Linde in Prinsessia (Studio 100) en Canick als Vlinder in Vlinder, een meisje zonder naam (Theater WEI) en diverse kleine gastrollen in series als Goede Tijden Slechte Tijden en Jeuk!. Daarnaast is Canick te horen als Yolanthe Sneijder Cabau in diverse televisieprogramma’s.  Om een groter publiek aan te spreken en een deel van de begroting te dekken, heeft Hermans weet Raad de crowdfunding ‘Help Hermans weet Raad aan Ballen’ op het platform Voor de Kunst opgezet. Ze hoopt met haar collega op voldoende donaties voor 10.000 gekleurde ballenbakballen.

,,Met onze producties willen we kinderen leren een open blik te ontwikkelen, plezier te maken en bovenal in contact te blijven met elkaar,’’ zegt Tanja de Raad. ,,Hermans weet Raad zoekt een middenweg tussen het maatschappelijke jeugdtheater en het commerciële entertainment’’, vult Canick Hermans aan.

‘JUNI’ gaat over een meisje dat is achtergelaten in de ballenbak, omdat ze haar eigen feestje heeft verpest. Het verhaal beschrijft een vluchtige ontmoeting tussen twee verschillende werelden. Hoe vanzelfsprekend is de kijk op je eigen wereld en wat gebeurt er als alles ook anders kan zijn dan je had verwacht? In een tijdperk waarin alles zomaar wordt gezegd en gedaan, laat Hermans weet Raad op een beeldende, dynamische en lichtvoetige manier zien dat daar soms ook consequenties aan verbonden zijn.

Jeugdvoorstelling ‘JUNI’ (6+), onder regie van Eva Van der Gucht gaat op 11 juni in première tijdens Ruige Rakkers in Pllek Amsterdam. Deze zomer is er een openbare voorstelling in Apeldoorn. Daarvoor treedt het duo op in openbare en uitgekochte  voorstellingen in onder meer Apeldoorn en Uddel.

Meer informatie over crowdfunding : https://www.voordekunst.nl/projecten/5529-help-hermans-weet-raad-aan-ballen en verder www.hermansweetraad.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!