Casco Lab, de opening.

Zondag 12 december 2010

Door StrangeArt

foto"Strangeart

Druk, druk, aan de uitgewisselde knuffels afgemeten een beetje een “ons kent ons wereldje”. Zelf werd ik niet geknuffeld, was blijkbaar de grote onbekende.
Hoe dan ook genoten, de performers die op uiterst creatieve wijze dans, harp en tapdansen combineerden. Soms uitgevoerd individueel, per ruimte, maar ook gezamenlijk. Grensverleggend maar toch begrijpelijk. In de kelder was er iemand die met een kras pen muziek maakte op een soort metalen ventilatiekanaal, geweldig uitgevoerd en helemaal niet “krassend”. Het mooiste voor mij (is natuurlijk persoonlijk) was de balletdanseres die een verassende act uitvoerde (zie foto) bij het vangen van op de muur geprojecteerde vlinders. Daarna – en eigenlijk net zo mooi – de tapdanseres.
Casco Lab is een kunstuiting waarbij kunstenaars een ruimte in een leegstaand pand adopteren, en deze vullen met “de kunstuiting”. In het oude spuithuis heeft men daar een maand de tijd voor. Mijn voornemen is om dit proces te volgen, misschien zit er wel een fotoserie in. Casco Lab is geopend op Donderdag van 11:00-20:00 en Vrijdag tot en met Zondag van  11:00 tot 17:30. U komt toch ook regelmatig kijken?

Oh ja, wat die knuffels betreft. Zien jullie als genodigden bij de finissage een klein kalend mannetje, beetje shabby gekleed, veels te groot fototoestel om zijn nek, vergeet hem dan niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!