Centraal Beheer plaatst 3.200 zonnepanelen op Apeldoornse campus

Vrijdag 18 oktober 2019

Door Redactie

Centraal Beheer, aan de Apeldoornse Laan van Malkenschoten, krijgt een overkapping met daarop maar liefst 3.200 zonnepanelen boven de nieuwe parkeerplaats. Samen met de 800 zonnepanelen die er al liggen, kan worden voorzien in circa 15% van de energiebehoefte van de gehele Campus.

Het zonnepark bij Centraal Beheer wordt aangelegd met de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie+ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Onder de carport met zonnepanelen worden ook 30 laadpunten voor Elektrisch Vervoer aangebracht.

Practise what you preach

Albert Spijkman, directievoorzitter Centraal Beheer vertelt: ,,We zijn onlangs gestart om onze klanten te helpen bij de aanschaf van zonnepanelen. De eerste resultaten daarvan zijn veelbelovend. Dat we ons eigen huis in Apeldoorn verduurzamen met zonnepanelen past behalve bij de ambities van Achmea, dus ook goed bij de dienstverlening van Centraal Beheer. Practise what you preach! Zo dragen we mooi bij aan een beter klimaat.” De werkzaamheden starten eind oktober 2019. Het zonnepark is naar verwachting begin februari 2020 gereed.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?