Centrum bol van podia tijdens Prinsennacht en Koningsdag

Maandag 24 april 2017

Door Redactie

Caroline van der Waal

Traditioneel is Koningsdag de start van het evenementenseizoen in Apeldoorn. Al net zo rijk aan historie is de beroemde Apeldoornse Prinsennacht, de nacht voor Koningsdag. Met een groot aantal podia en buitenbarren maken pleinen en straten in het centrum zich op voor twee dagen feest tot in de late uurtjes. De toegang is gratis.
 
Op Prinsennacht begint het programma rond 20.00 uur. Vanaf dat moment zorgen DJ’s en bands onder andere op het Caterplein, Leienplein en in de Kapelstraat voor de start van een heerlijke nacht gezelligheid. Een dag later, als de lege bekers ’s ochtends zijn weggehaald, maken de pleinen en straten zich op voor Koningsdag. Aan het eind van de ochtend beklimt de eerste band alweer het podium aan het Beekpark (straat). Niet veel later zwelt ook de muziek op veel andere podia weer aan. Op het Leienplein gaan vanaf circa 16:00 uur de schuiven van de geluidsset weer open, tot die tijd is er een kleinschalig programma.     
 
Door de sfeer en het afwisselende programma zijn de horecapleinen en straten in het centrum van Apeldoorn op Prinsennacht en Koningsdag al jaren een enorme trekpleister. Niet alleen de Apeldoorners zoeken elkaar op voor een hapje en drankje, ook mensen van buiten de stad weten het centrum te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Koningsdag

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!