Help de bevolking van Oekraïne

Christopher Paul Stelling een singer/song writer from Brooklyn, New York

Donderdag 6 februari 2014

Door Gerard Oltmans

Gerard Oltmans

Op de laatste dag van zijn tour door Europa was het C.P.S. gegund om in het Gigant Muziek Cafe te spelen. Het bleek een prettige afsluiting te worden.  Zijn laatste optreden, overdag te kunnen spelen en het vooruitzicht van lekker lang uitslapen na een succesvolle tour. Het had anders kunnen uitpakken. Niet dus, we hebben kunnen genieten van een betrokken mens, indringende teksten en een rokerige protest zangers stem. Beetje hees, beetje rauw en met veel emotie. Met een gitaar die evenveel beleefd heeft als hijzelf, waarop getokkeld, geklopt en gehamerd werd dat het een lieve lust was.

Hij excuseerde zich voor het feit dat hij een beetje brak was door zijn optredens van de afgelopen dagen, maar loste dat op door extra inzet en een glas whiskey (Kentucky).

Ook vertelde hij dat zijn optredens zo’n succes waren, de afgelopen periode, dat hij al zijn cd’s reeds lang verkocht had (excuus) maar beloofde dat hij de bestellingen via internet, met een persoonlijke boodschap zou afhandelen. Tja als er dan aan het einde van zijn optreden na deze mededeling, een zucht van teleurstelling door het publiek gaat dan weet je dat zijn optreden wat losgemaakt heeft.

Leuk was zijn compliment voor de geluidstechnicus het was het haar eerste zelfstandige optreden en als je dan de complimenten krijgt voor het inregelen van het geluid door deze professional, dan heb je het goed gedaan.

Al zijn songs werden sterk gebracht maar hij maakte op mij veel indruk met de song “The Ocean Stole My Love Away” die hij opdroeg aan de vrienden en nabestaanden van de mensen die onlangs uit Middelburg vertrokken en na hun vertrek uit Schotland op de Noordzee zoek raakten. Het is zo’n verhaal dat je koppelt aan zo’n nummer en het daardoor altijd zult blijven herinneren. Op zijn cd’s klinkt alles gepolijster (Spotify), maar daarom moet je ook een live optreden meemaken van deze artiest. Als je de kans krijgt, doen!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?