Cliënten en medewerkers ’s Heeren Loo voor even zorgeloos dankzij bezoek draaiorgel

Maandag 30 maart 2020

Door Redactie

's Heeren Loo

Vanwege de coronacrisis zijn er veel beperkingen voor cliënten als het gaat om contact met vrienden en familie. Daarnaast kunnen ook een groot deel van de activiteiten niet doorgaan. Om tóch iets leuks, op afstand, te kunnen aanbieden, had ’s Heeren Loo voor de cliënten en medewerkers een heus draaiorgel geregeld. Deze verplaatste zich over bijna het hele terrein, zodat zoveel mogelijk cliënten hiervan even konden meegenieten.

De reacties waren overweldigend: medewerkers die uitspraken ‘heel blij te zijn dat er toch wat leuks kon worden aangeboden’ tot aan een cliënt die voor het eerst sinds 2 weken weer eens een échte glimlach op zijn gezicht had. Coördinator Recreatie en Vrije Tijd Jasper Koot, die namens ’s Heeren Loo aanwezig was om deze activiteit in goede banen te leiden, gaf aan heel blije gezichten, dansende cliënten en zelfs huilende medewerkers te hebben gezien.

Nog meer verrassingen

Dit is niet het enige wat ’s Heeren Loo geregeld heeft om in deze tijd toch de cliënten wat leuks te geven. Zo krijgen zij een dezer dagen een ballon en een bloem. Verder is er een YouTube-kanaal opgezet door bureau VT, waar diverse filmpjes op komen te staan, zoals verschillende soorten entertainment, een kerkdienst, informatie over de situatie en bewegingsagogiek. Verder gaat één van de medewerkers van ’s Heeren Loo binnenkort online radio maken, waarbij medewerkers én cliënten van alle locaties door heel Nederland verzoekplaatjes kunnen aanvragen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!