Clown Frederico verrast jarige kinderen met optreden

Vrijdag 27 maart 2020

Door Amrutha Mol

Misschien heb je Circus Apeldoorn onlangs voorbij zien komen op Apeldoorn Direct. Circus Apeldoorn geeft meerdere circusoptredens in Apeldoorn. Zo waren ze bijvoorbeeld te zien bij het Wintercircus en bij de uitreiking van de jeugdlintjes. Ze hebben iets leuks bedacht voor tijdens deze coronacrisis. Clown Frederico verrast, in ieder geval tot 5 april, jarige Apeldoornse kinderen tussen de 3 en 8 jaar met een speciaal coronaproof optreden. Clown Frederico doet goocheltrucs en maakt ballonfiguren voor het raam. ,,We willen kinderen die in deze periode jarig zijn een leuke verrassing bezorgen”, zegt Tjapko Adams van Circus Apeldoorn.

Raamvoorstellingen van clown Frederico

Martine Scholten zag het bericht op de Facebookpagina van Circus Apeldoorn en meldde haar kinderen aan via info@circusapeldoorn.nl. Ze is erg enthousiast over dit Apeldoornse initiatief: ,,Onze jongste dochter Annelin is 23 maart 4 jaar geworden, onze oudste dochter Nyla wordt 30 maart 7 jaar en onze zoon Thijn wordt 24 april 9 jaar. Het leek mij wel leuk om de kinderen deze verassing te geven voor hun verjaardagen.”

Clown Frederico is afgelopen, woensdag 25 maart, bij ze langs geweest om een raamvoorstelling te geven. ,,De kinderen waren erg enthousiast! Frederico kwam eerst even kennismaken met de kinderen en heeft daarna verschillende optredens gedaan: een truc waarbij z’n portemonnee in brand stond, jongleren, op de eenwieler rijden, diabolo trucs, ballonbeesten vouwen, een truc met ringen en een truc waarbij hij zakdoekjes gebruikte. Hij was ongeveer 40 minuten bezig en de kinderen vonden het helemaal geweldig!”

Ze vervolgt: ,,Deze raamvoorstelling is leuk voor alle leeftijden als je het mij vraagt. Ik kon goed merken dat de kinderen zich echt speciaal voelden: de clown kwam speciaal voor hen optreden. Zelf vind ik het een leuk initiatief en goed georganiseerd. De mensen van Circus Apeldoorn tonen hiermee hun fantastische inzet, op een vrijwillige basis, om kinderen een mooie ervaring te geven. Dat is geweldig.”

De aanmeldingen stromen binnen

Martine Scholten is niet de enige die zich aan heeft gemeld. ,,De aanvragen blijven maar binnen stromen”, vertelt Tjapko Adams van Circus Apeldoorn. ,,We zien stralende kinderen en krijgen leuke reacties van ouders. Dat soort reacties houden je wel gaande. Het is ontzettend dankbaar werk! We zijn blij dat we een paar kinderen op deze manier nog een alternatief voor hun feestje kunnen geven! Tot nu toe hebben we al 12 optredens gehad en er komen er nog meer bij. Ongeveer 3 per dag, als we op pad gaan. We gaan niet élke weekdag op pad; thuiswerken en het gezin hebben ook hun aandacht nodig.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!