Cocktailprikkers signaal van woninginbrekers?

Vrijdag 6 juli 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Zijn het signalen van woninginbrekers of is het kattenkwaad? Diverse bewoners in de Apeldoornse wijk de Heeze troffen cocktailprikkers in de voordeur aan. Opvallend was dat de prikkers bij sommige huizen waren aangebracht waarvan de bewoners op vakantie waren.

De wijkagent werd door diverse bewoners in zijn wijk geïnformeerd, dat men een cocktail-prikker in het slot van de voordeur of in de sponning van de deur had aangetroffen. Via een zoekmachine kwam men er achter dat dit mogelijk signalen van inbrekers waren. Hiermee zou men mogelijk willen kijken of de bewoner thuis of (langdurig) afwezig is.

Vakantie

Met de vakantie voor de deur in deze regio benadrukt de politie nogmaals dat het belangrijk is om preventiemaatregelen te nemen om het inbrekers moeilijk te maken om hun slag te slaan. Er staan tips op de site www.politiekeurmerk.nl en verleden maand is er om die reden een persbericht verstuurd met preventie- en bouwkundige tips. Voor degenen die dit gemist hebben, volgen hierbij nog enkele tips.

Tips

Laat de woning achter met een bewoonde indruk. Maak afspraken met buren of kennissen om post, kranten en zonnewering te verzorgen Zorg zo nodig in de avonduren in uw huis voor verlichting met enkele tijdschakelaars. Hang in uw (achter)tuin desnoods een vissnoer of zwart garen tussen lege flessen. 
Een inbreker kan dat in het donker moeilijk zien. Het glasgerinkel wordt vermoedelijk wel gehoord door buren en verjaagt de inbreker. Laat geen ladders of opklimmateriaal onbeveiligd buiten liggen. Merk uw waardevolle spullen en registreer deze. Meld niet op de social media dat je op vakantie gaat/bent.

Help de politie

De politie werkt hard om woninginbraken en insluipingen tegen te gaan en op te lossen. Daarbij zijn speciale politieteams actief maar is informatie van burgers ook erg belangrijk. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter dit is voor het onderzoek en des te eerder zicht op mogelijke daders gekregen kan worden. Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen, of een auto meerdere malen doelloos rond rijden, schroom dan niet om de politie te bellen. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel dan naar 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar 0800-7000.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?