CODA en KOR bundelen krachten voor ‘Kunst vanuit je strandstoel’

Maandag 1 augustus 2016

Door Redactie

Wie zegt dat kunst kijken inspannend hoort te zijn? Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte en CODA bewijzen het tegendeel met de nieuwe tentoonstelling Kunst kijken vanuit je luie strandstoel. Museum voor KOR en CODA bundelen in het kader van de StadsOase de krachten. Resultaat is een smartphone audiotour die bezoekers op een laagdrempelige manier laat kennismaken met de beelden van CODA op het Cultuurplein. De beeldhouwwerken variëren van figuratief tot abstract en van werken met een grote kunsthistorische waarde (Hildo Krop, Ossip Zadkine) tot werken van Apeldoorns trots (Frans Polman, Guido Nieuwendijk).

Om de audiotour te kunnen beluisteren heb je alleen een smartphone nodig met internetverbinding. Het is aan te raden een koptelefoon te gebruiken. Voor de mensen zonder smartphone zijn er mp3-spelers te leen. Deze zijn op te halen bij de informatiebalie waar ook een plattegrond en een strandstoel klaarstaan. StadsOase heeft tot en met zondag 21 augustus elke zondag plaats op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant. De audiotour is vanaf 24 juli dagelijks te beluisteren. Uiteraard ook als er geen StadsOase is. De audiotour, plattegrond en strandstoel zijn gratis te gebruiken.

StadsOase

Na twee succesvolle eerdere edities kun je ook dit jaar op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant terecht voor muziek, kunst, workshops, eten en drinken. De StadsOase staat deze zomer gepland op zondag 17, 24, 31 juli en 7, 14, 21 augustus. De toegang tot StadsOase is gratis. CODA presenteert in het kader van StadsOase Zomertuin, Beeldentuin. Deze beeldentuin toont Fleuve – ode aan de vrouw; een prachtige vrouwelijk naakt in brons dat beeldend kunstenaar Maïté Duval recentelijk aan CODA schonk. Daarnaast zijn KONG van Erik Buijs, Steenbokje van Hildo Krop, De Drie Gratiën van Ossip Zadkine, een plastiek in cortenstaal van Carel Visser en de roedel herten van Jos van Doorn te zien. Deze zomer wordt de buitenexpositie aangevuld met werk van afstudeerstudenten van ArtEZ Zwolle en werk van Frans Polman. KOR (Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte) heeft in het kader van de StadsOase bij de beelden van CODA ‘Kunst kijken vanuit je luie strandstoel’ ontwikkeld.

Het programma van StadsOase varieert wekelijks. Meer informatie over de (muziek)programmering is te vinden op www.gigant.nl. Deelnemen met een nieuw, leuk of verfrissend initiatief? Stuur je voorstel dan naar stadsoase@gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?