Help de bevolking van Oekraïne

College: Schizofrene bezuinigingen bij cultuur?

Donderdag 25 oktober 2012

Door StrangeArt

Er moet bezuinigd worden, dat is een feit. Maar het valt mij op dat er afhankelijk van de organisatie verschillende – zelfs tegenstrijdige – motivaties worden gegeven bij een ombuiging. Een duidelijk voorbeeld van dit schizofrene gedrag blijkt uit de verschillende benaderingen tussen Orpheus en Markant. Een toelichting:

Orpheus krijgt een extra subsidie van 900.000 euro. Dit is een anticyclische impuls, met als doel op langere termijn meer inkomsten te verwerven. Anders geformuleerd: “De kost gaat voor de baat uit”
Markant moet 60.000 bezuinigen op de cultuurwijzer. De cultuurwijzer is een gids voor het onderwijs. Het onderwijs gebruikt deze gids om keuzes te maken uit het grote aanbod aan cultuureducatie -activiteiten.

Dit noem ik dus schizofreen gedrag: Enerzijds een extra impuls (Orpheus), een impuls waarvan het effect discutabel is, anderzijds iets schrappen (Markant), een activiteit waarvan bewezen is dat die activiteit juist zorgt voor extra inkomsten.

Begrijpt u het nog?

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump, over de foto: nog verdere verschraling van de cultuureducatie en dit wordt de enige kennismaking met een andere cultuur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?