College van B&W verwent cliënten GGNet

Zaterdag 27 oktober 2012

Door StrangeArt

De door MOA-Present georganiseerde beursvloer heeft veel matches voortgebracht. Even toelichten: bij de beursvloer is het de bedoeling dat bedrijven diensten aanbieden aan maatschappelijke organisaties. Apeldoorn-Direct heeft daar al over geschreven (zie https://bitly.com/TnuqFW+ ).
Burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft tijdens de beursvloer ook een activiteit aangeboden: Het verzorgen van een lunch voor cliënten van GGNet. Hieronder een kort verslag van deze activiteit

Klokslag 10.00 verzamelden alle (!) wethouders en de burgemeester zich bij de kapel. Vandaar uit richting de woonunit. In de woonunit een korte toelichting over de huisregels en een nadere uitleg over verwenzorg. Daarna mocht het college aan de slag.

Lezers, het waren een stel “jonge honden”, eerst kibbelen over wie wat doet, en elkaars goede en slechte (verwen) eigenschappen op humoristische aan de kaak stellen. Maar daarna ook daadwerkelijk aan de slag: tafels slepen en dekken, servetten vouwen, broodjes klaarmaken, soep opwarmen, tafels in herfststemming brengen, etc.
Nooit geweten dat onze burgemeester naast zijn al bekende humoristische eigenschappen ook goed is in servettenvouwen. Detlev en Paul behoorlijk goed in het broodjesbakken, Johan in soep opwarmen, Hans, Nathan en Olaf in tafeldekken (messen en vorken recht en symmetrisch neergelegd). Men beperkte zich niet tot een simpele taak, maar als een geoliede machine werden de broodnodige aanvullende activiteiten zonder morren verdeeld.
Klokslag 12.00 verzamelden de bewoners zich bij de deur en werden de bewoners voorzien van soep, koffie, melk, luxe broodjes, vleeswaren etc. Waar nodig werden de gasten persoonlijk bediend.

De meerwaarde van dit bezoek aan GGNet is niet alleen altruïsme, maar ook het kennismaken met een doelgroep die in dikke nota’s als onpersoonlijke getallen en kosten zichtbaar zijn. Door deze activiteit is het college (nog) meer “streetwise” geworden.
Mocht er trouwens een wethouder in het politieke spel sneuvelen, dan kan hij – blijkens deze stage – nog aan de slag als butler. Een even dienstbaar beroep als wethouder trouwens.

Mijn columns worden wel eens beschreven “als de luis in de pels”, zelfs àl zou ik op die dag chagrijnig zijn, er valt deze keer alleen maar positief te schrijven over de collegialiteit tussen de collegeleden onder elkaar. De cliënten van GGNet zijn verwend, maar ook ik heb een bijna cabareteske dag gehad.

Voor meer foto’s http://bit.ly/VOfRCt

Foto en blog van StrangeArt, StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?