Column: Het einde van de auto is in zicht…of toch niet

Dinsdag 4 april 2017

Door Redactie

De auto gaat verdwijnen uit het straatbeeld…dat staat vast, zegt Frank van Flink van XLLease, XLEasy en XLRent. ,,Maar wat komt daar voor terug? De eerste contouren worden zichtbaar met de verdere electrificering van de auto. En zelfrijdend wordt ze ook.” Frank bracht de bovenstaande videocolumn over zijn roots en het toekomstige missen van de ‘parfumgeuren’ van benzine en olie. Hoe zit het eigenlijk in Apeldoorn met het verdwijnen van de auto? We vroegen het hem.

Je hebt het over dat het einde van de auto in zicht is… kan je dat eens toelichten?

,,De term is iets ‘gekleurd’ en plagend bedoeld: het echte gevoel van autorijden gaat er misschien wel vanaf als we geen brommende motoren, maar een zelfsturende elektrische auto gaan krijgen.”

Merk je daar in Apeldoorn ook al wat van?

,,Nee….Apeldoorn zoekt enorm hoe om te gaan met haar mobiliteit in vooral de binnenstad. De gemeente ziet heel graag ook een stap in elektrisch vervoer en gaat zover ik weet met slimme stoplichten een experiment aan. Daarnaast zijn wij, XLLease, met diverse partijen in gesprek om te onderzoeken of wij een test kunnen doen met een elektrisch deel auto concept.”

Hoe denk je dat de autowereld zich de komende jaren gaat ontwikkelen?

,,Tja, dat is heel moeilijk te vatten in een paar woorden. Laten we zeggen dat mobiliteit in zijn geheel een stuk slimmer zal worden. Met andere woorden, we gaan ons vervoer slimmer maken en daardoor het wegennet en milieu minder belasten.”

Zie je bepaalde trends momenteel in Apeldoorn?

,,Dat er haast gemaakt moet worden, omdat anders de ontsluiting van Apeldoorn een issue kan worden.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!