Help de bevolking van Oekraïne

Volkert van der G is welkom in Apeldoorn, of toch niet?

Donderdag 12 juni 2014

Door Redactie

Redactie

Onze burgemeester heeft medewerking verleent zodat Volkert van der G. in Apeldoorn kan wonen. Hij vindt het verantwoord dat hij in onze gemeente woont. Het kan dus zomaar zijn dat het jouw buurman is.

Vrijlating

In 2012 werd Volkert van der G. veroordeeld voor de moord op Pim Fortuyn en kreeg hij een gevangenisstraf van 18 jaar. Volgens de Nederlandse wet kwam hij in aanmerking voor vervroegde vrijlating en zo geschiede het dat Volkert van de G. op 2 mei 2014 vervroegd vrij kwam. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden gesteld, echter wist niemand in welke plaats hij ging wonen. Tot vandaag…

Apeldoorn

Inmiddels weet heel Nederland dat hij in Apeldoorn woont en dat brengt de nodige commotie met zich mee. Opeens vervult heel Nederland de functie van rechter, psychiater & burgemeester. Verschillende geluiden en verschillende meningen, en dat is een ieder zijn goed recht. Hetzelfde recht zegt dat Volkert van der G recht heeft op re-integratie in de maatschappij.

Apeldoorn Direct doet samen met DeStemVan.nl onderzoek naar wat de inwoners van Apeldoorn hier van vinden. Wil jij lid worden van ons panel om jouw mening te geven over actuele kwesties? Schrijf je hier in voor het Apeldoorn Direct panel!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?