Connected in het ACEC

Woensdag 11 juni 2014

Door StrangeArt

Nu te zien in het ACEC, een groepstentoonstelling van 10 kunstenaars.

De term “Connected” slaat op de afspraak dat men met als groep jaarlijks een tentoonstelling organiseert. Alle kunstenaars zijn afgestudeerd bij Artez, discipline “Fine Art”

Er is veel variatie in het getoonde werk, van foto’s via schilderijen naar ruimtelijk werk. Is alles even indrukwekkend: hum, voor mij niet, maar ga zelf kijken

Bas Fontein opende het geheel met een prachtige, humoristische, maar ook serieuze inleiding.

De individuele kunstenaars mochten ook iets over hun werk vertellen. Een persoonlijke opmerking aan de docenten van Artez: Leer de aspirant kunstenaars in ieder geval om te verwoorden waarom en waarvoor men een bepaald werk maakt. Enkelen stamelden als mijn kleindochter van 8 die een spreekbeurt moet houden in groep 5 van de basisschool.

Hoe kan ik sommige kunstenaars serieus nemen als men niet in staat is om een visie te verwoorden. Is het dan een opleidingskeuze die tot niets leidt, anders dan een aantal jaren een freewheelende studiebeurs?

Ga kijken en vorm bijvoorbeeld een mening over de nachtfoto’s, het resultaat van 4 jaar studie. Een reactie in dit medium wordt op prijs gesteld.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!