Corona: ja of nee?

Woensdag 1 juli 2020

Door Marieke Nuijten

Apeldoorn Direct

De afgelopen dagen hebben wij Mariska gevolgd. Mariska had sinds een geruime week ‘last’ van coronagerelateerde klachten zoals; hoesten en snotteren. Koorts had ze niet, ook voor sporten kon ze de energie nog opbrengen. Om haar heen kreeg Mariska een paar keer over de vraag; “Waarom laat je je niet gewoon even testen?” Dus: ”Waarom ook niet, better safe then sorry”, dacht ze.

Het maken van de afspraak

Na flink hoesten en snotteren belde Mariska afgelopen maandag, 29 juni naar het 088-nummer van de GGD. Hoe het maken van deze afspraak verliep kan je hier teruglezen.

De corona teststraat

Binnen 24 uur na het telefoongesprek met de GGD, mocht Mariska zich al melden aan de Vlijtseweg. Daar is sinds vorige week een loods op het Zwitsalterrein omgebouwd tot zogenaamde ‘corona teststraat’. De test verliep vlot. Maar het is zeker geen lachertje, zo vertelde ze ons. Lees hier terug hoe Mariska het gevoel omschrijft dat ze kreeg tijdens het uitvoeren van de test.

Wachten op de uitslag

In afwachting van de uitslag mag je niet naar je werk, school of naar een winkel. Mariska: “Corona zorgde ervoor dat ik mijn baan kwijtraakte, dus dat scheelt alweer. En die winkel, die komt maar lekker naar mij toe!” Huisgenoten van Mariska mogen wel gewoon hun dagelijkse bezigheden voortzetten. Mariska ziet hier het voordeel wel van in en zegt gekscherend: “Heerlijk rustig in huis, man op kantoor, kind op de opvang. Het rijk 48 uur alleen.” In de tussentijd schieten er ongemerkt wel gedachten op in Mariska haar hoofd. Ze zegt: “Stel dat ik het wel heb, dan moet ik van de afgelopen tijd nagaan waar ik geweest ben. Ongemerkt zijn dat best wat plekken.”

Binnen 48 uur de uitslag

Zoals beloofd ontvangt Mariska binnen 48 uur de uitslag. Deze wordt haar telefonisch door een GGD medewerker doorgegeven. Mariska vertelt: ,,Ik had het geluid van mijn telefoon voor alle zekerheid vast aangezet vanmorgen.” Er was haar verteld dat de uitslag doorgebeld zou worden én dat er anoniem gebeld zou worden. Terugbellen naar het nummer was niet mogelijk om de testuitslag alsnog op te vragen. Mariska: “Rond 11.00 uur werd ik al gebeld met de uitslag, super snel dus! Deze was negatief, vertelde de dame aan de andere kant van de lijn. Ook vertelde ze erbij dat dit een momentopname was. ‘Gewoon’ weer komen testen dus als ik twijfels zou krijgen de komende tijd.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!