Crisis slaat ook bij Drukkerij Kaper toe

Dinsdag 5 februari 2013

Door Joke de Wolde

We hebben er de afgelopen weken al vaker melding van gemaakt: authentieke Apeldoornse bedrijven die het in deze crisis niet redden. Ook deze week valt weer een Apeldoorns icoon om. Is het de crisis, is het een veranderende markt waardoor minder behoefte is aan bepaalde diensten? De geleerden zullen er een mening over hebben, feit blijft dat ook Drukkerij Kaper B.V. vandaag het faillissement heeft moeten aanvragen.

Een familiebedrijf, dat al 75 bestaat. Opgericht door opa Piet Kaper, voortgezet door vader Wieger en de laatste 20 jaar onder leiding van zoon Peter. Peter Kaper verwoordt het in zijn bericht als volgt: “Ik ben er trots op dat ik drukkerij Kaper een geheel eigen gezicht heb kunnen geven, een echt bedrijf met een hart, dat niet alleen voor de commercie ging, maar ook een grafisch bedrijf was dat voor Apeldoorn veel heeft kunnen betekenen. In de sport, kunst, cultuur, educatie en uitgaansleven kwam je ons vaak tegen, maar helaas waren we niet opgewassen tegen een zo harde recessie”

Ik ken Peter, heb in het begin van mijn carriere veel zaken met hem gedaan. Het bedrijf waar ik destijds voor werkte bevond zich in een pioniersfase. En wat kon Peter mee-pionieren! Ik ken hem als een enthousiaste, creatieve en flexibele ondernemer en daarnaast als een hele prettige persoonlijkheid. Ik maak dan ook gebruik van deze positie om Peter, zijn partner en zijn medewerkers heel veel sterkte te wensen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!