Crowdfunding Dorpshuis Ugchelen: binnen een week over streefbedrag heen

Donderdag 20 mei 2021

Door Redactie

Still uit het filmpje van Toon en Gon

Er zijn crowdfundingacties waar mensen nog geen 1000 euro nodig hebben, maar waar het streefbedrag nooit gehaald wordt. Maar bij het Dorpshuis Ugchelen hoeven ze daar niet over wakker te liggen. De 13.500 euro die nodig is voor een tent is binnen een week ruimschoots gehaald.

“Echt super”, vindt Toon Hartgers het. “We zijn er wel een beetje stil van. Dit hadden we echt niet durven dromen.” Toon en zijn partner Gon laten de geldinzameling nog een maand lopen, tot 20 juni. “Het geld dat er meer dan het doelbedrag binnenkomt gaan we allemaal besteden aan de inrichting van de tent. Meubilair, aankleding, heaters goede verlichting en ga zo maar door…” Het stel hoopt dat de overkapping van het terras in de week van 13 tot en met 19 juni wordt geleverd.

Niet meer in het water vallen

Toon en Gon willen de tent in eerste instantie gebruiken om weer open te kunnen. Want de terrassen mogen weer open, maar dat kan alleen als ze de mensen ook droog kunnen laten zien. Daarnaast willen ze de tent gebruiken voor evenementen als Koningsdag, het vogelschieten, de Honingmarkt, braderie en Ugchelense dorpsdagen. “Daardoor zullen die evenementen ook niet in het water kunnen vallen door een regenbui”, licht Toon toe. “De tent die ik uitgezocht heb is van super kwaliteit en gaat 10 jaar mee. Deze is groot 10 bij 20 meter groot en past op ons terras. Het vierlagen tentdoek is helemaal waterdicht en duurzaam. Ook bij een flinke bui regen wordt je bierglas niet vanzelf aangevuld. Je fris of koffie gaat niet opeens wateriger smaken.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!