Culturele Pleinmarkt in en om Orpheus

Zaterdag 4 juni 2022

Door Redactie

De 53 ste editie van de Culturele Pleinmarkt  vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni. Daar bruist het na de coronaperiode weer van de activiteiten. Twee dagen lang is Orpheus het decor van het ‘Festival Amateurkunst Apeldoorn’, waar 80 beeldende kunstenaars zich presenteren en waar 60 a 70 solisten en groepen hun moment van ‘fame’ pakken op een van de vijf podia. Bezoekers kunnen horen en zien wat voor rijkdom er in Apeldoorn voorhanden is aan kunst en cultuur en kunnen contact leggen als ze ook zelf actief willen worden.

 De Culturele Pleinmarkt zorgt voor een ‘vonk’ en voor ‘verbinding’

Het motto is: komt dat zien, moet je horen, dat wil je óók doen. Waan je als bezoeker in Montmartre, al snuffelend tussen de kraampjes, of geniet van muziek, zang en dans onder het genot van een hapje en een drankje. Voorzitter Geert Hoogeboom zegt daarover:  “De doelstelling van de CPM is om bezoekers te laten zien hoe leuk en mooi kunst en cultuur is. We willen hen stimuleren om ook zélf actief te worden. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep en om hen te bereiken werkt de CPM nauw samen met onder andere Gigant, de Stichting Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn (SPM-A), de Apeldoornse Popschool en Tim Koldenhof waar veel jongeren les krijgen.”

Tweede editie Maestro

Hoogeboom is enthousiast over de tweede editie van Maestro Apeldoorn op vrijdagavond 10 juni, aar 5 kandidaten hun dirigeerkunsten mogen uitproberen op de Big band Apeldoorn. Kaarten hiervoor zijn via Orpheus te bestellen.

Cultuurbeurs en laaggeletterdheid

Op zaterdag 11 juni is er naast de kunstmarkt en de optredens, een Cultuurbeurs, waar groepen en solisten die door het jaar heen graag willen optreden contact kunnen leggen met organisaties die op zoek zijn naar optredens. Ook is er aandacht voor taal en laaggeletterdheid. Hoogeboom legt uit dat In dit programmaonderdeel scholen, organisaties die zich bezighouden met taal samen met de politiek bespreken wat je eraan kunt doen om te zorgen dat mensen goed leren lezen en schrijven. “We laten zien wat er in Apeldoorn al gebeurt op dat terrein en hoe het eventueel nog beter kan worden aangepakt. Dit onderdeel wordt afgesloten met een fantastisch optreden van de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten.” licht Geert Hoogeboom toe.

Vrijdag 10 juni van 19.30 tot 22.30 uur en zaterdag 11 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur in en om Orpheus

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!