Cycle for Hope: een fietsuitdaging voor jezelf en omzien naar een ander

Dinsdag 11 augustus 2020

Door Redactie

Binnen de coronamaatregelen wordt op 11 en 12 september weer de bijzondere MTB-marathon van Cycle for Hope gehouden. Vanaf Recreatiepark ’t Veluws Hof in Hoenderloo ga je als mountainbiker alleen of in estafette de uitdaging aan om 6, 12 of 24 uur te fietsen, of het aantal uren dat bij jou past. Door de bossen is een afwisselend, pittig parcours uitgezet. Voor kinderen is er een eigen parcours.

“Je stapt op je mountainbike, maar niet zomaar voor ‘even’ een rondje. Je gaat zes uur fietsen. Of twaalf uur. Of zelfs 24 uur, samen met je team. In de nacht ga je door. Je ziet nog net waar die modderpoel is die je tijdens je vorige ronde gemist hebt. Zit je liever op een gewone racefiets? Dan hebben we bijzondere Toertochten over de Veluwe. Cycle for Hope is 11 en 12 september in Hoenderloo voor allerlei fietsuitdagingen.” zegt Cycle for Hope.

Toertochten

Op 12 september zijn er verschillende Toertochten dwars over de Veluwe, ook met als startpunt ’t Veluws Hof. Voor iedereen is er een uitdaging die bij hem past: er zijn afstanden van 50 tot 150 kilometer. Voor vrouwen die er graag samen op uit gaan is er een speciale Ladiesride.

Waarom zou je deze uitdaging aangaan?

“Je doet het voor de cliënten van De Hoop, de ggz-instelling voor verslaving en psychiatrische problematiek. De kliniek is gevestigd in Dordrecht, maar heeft door het hele land poliklinieken. Met jouw afzien zie je om naar de cliënten: je laat je sponsoren en draagt zo bij aan bijvoorbeeld de inloophuizen van De Hoop, waar eenzame en dakloze mensen een veilige plek vinden.” licht de organisatie toe.

Wil je meedoen? Inschrijven kan via cycleforhope.nl. Op deze site is het ook mogelijk om de fietsers te sponsoren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!