Dames Nederlands volleybalteam in Apeldoornse attracties

Zaterdag 18 juli 2015

Door Redactie

 De dames van het Nederlands volleybalteam zijn samen met achttien gezinnen met kinderen van ‘Spieren voor Spieren’ op pad geweest in Apeldoorn. Het team bezocht de Julianatoren en de Apenheul. Vooraf hieraan ontving wethouder Nathan Stukker het team in de tuinen van Paleis het Loo waar hij de dames verwelkomde in de stad waar ze straks het EK gaan spelen.

Dat het team en de gezinnen van ‘Spieren voor Spieren’ in Apeldoorn zijn, is niet toevallig. Dit is begin dit jaar ontstaan toen de nieuwe bondscoach in Omnisport aan de landelijke pers werd gepresenteerd. Burgemeester John Berends overhandigde de coach, Giovanni Guidetti, destijds een symbolische cheque waarmee hij de coach en zijn team uitnodigde om naar de Apeldoornse attracties te komen. Belofte maakt schuld. Vandaag loste Guidetti de cheque in. En niet zomaar. Het volleybalteam heeft dit jaar het goede doel ‘Spieren voor Spieren’ omarmt. De keus om de kinderen mee te nemen naar de Apeldoornse attracties was dus snel gemaakt.

Manon Flier, een van de speelsters van het damesvolleybalteam: “Ik weet niet beter dan dat het heel normaal is om mijn spieren te gebruiken. Ik heb er als kind niet over nagedacht dat dat niet vanzelfsprekend is. Later werd ik ervan bewust dat het niet voor iedereen mogelijk is om te kunnen sporten en bewegen. Ik ben blij dat ik als sporter iets kan doen voor en met deze kinderen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!