Dampende Symfonische Klassiekers

Maandag 19 december 2016

Door Henk Schrier

Volgens de kenners, de beste Symfonische rockhits in één show! Van deze show kon afgelopen vrijdag in Gigant Apeldoorn het publiek met volle teugen genieten. Drie topvocalisten Edward Reekers, Marin van de Starre en Cindy Oudshoorn,  samen met de band die onder leiding van gitarist Joost Vergoossen.

Een superband, die deze avond louter hoogtepunten speelden uit het repertoire van decennia symfonische rock. Een uitgekiende belichting en trefzekere ‘special effects’. Dit waren in een notendop de ingrediënten van de bijzondere productie Symfo Classics.

Symfo Classics sprak deze avond een groot en breed publiek aan, niet alleen de puristen maar ook de luisteraars van de populaire Top 2000, waarin deze muziekvorm sterk vertegenwoordigd is, kwamen deze avond volop aan hun trekken.

Klassieke hits van Yes, Genesis, Pink Floyd en Marillion, maar ook bijvoorbeeld Manfred Mann’s Earth Band, ELO en Alan Parsons Project passeren de revue. Daarnaast worden eveneens ‘zwaardere’ symfonische stukken niet geschuwd.

Topnummer van deze avond vond ik een nummer van Kate Bush. Al met al een geslaagde avond in Gigant Apeldoorn, deze zeker twee en halve durende show is de moeite waard om te gaan,

Volgend jaar zal Symfo Classics met een nieuwe show komen waren aan het einde van deze avond nog een preview van kregen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?