Dany Vera in Gigant

Woensdag 29 april 2015

Door Pedro Waldenaar

Het was een mooie zaterdag, de 25ste april: het werk gedaan; een lang weekend voor de boeg: optreden van Dany Vera, Prinsendag en Koningsdag: de feestvreugde kan niet op. Dany Vera, bekend en beroemd geworden via het TVprogramma Voetbal International

Dany wordt op 31 mei 1977 geboren in Middelburg. Sinds 1995 timmert hij aan de weg; maar bekend bij het grote publiek wordt Dany door zijn kennismaking met voetbaljournalist en muziekkenner Johan Derksen. Sindsdien mogen wij Dany elke maandag en vrijdagavond op TV zien. De muziek van Dany laat zich het best typeren als Americana: rock&roll, country; heerlijke muziek, niet al te hard gespeeld en goed verstaanbare teksten. Invloeden van Roy Orbison, Elvis Presley en vooral Chris Isaac zijn duidelijk te horen.

Er is veel publiek naar Gigant gekomen op deze zaterdagavond, met name zijn de vrouwen van middelbare leeftijd opgewonden: zo’n knappe man van dichtbij zien en horen, voor hen wordt dit een onvergetelijke avond! Leuk om te zien dat de dames zich nog even inhielden alvorens zich in de voorste rijen op te stellen om hun idool te zien. In het voorprogramma treedt singer-songwriter Daniel Cane op: gevoelig, publieksvriendelijk, mooie stem, een knuffelbeer. Liedjes die je emotioneren, een goede keus en een heerlijk voorgerecht!

En dan het optreden van Dany en zijn band: De introductie is overdonderend/ Dany valt als het ware de zaal in: het publiek is meteen enthousiast, vooral de dames die opvallen door die vreselijke printbroeken. Volgens mij moet Dany daar ook niets van hebben: hij kondigt aan een drie kwartier durende set te spelen…. Maar wat een geluk heb ik én het publiek: er wordt meer dan 2,5 uur gespeeld. En gelukkig, wat heb ik een geluk, is het niet allemaal printbroek, maar ook de typische rock&roll kleding is vertegenwoordigd.

De muziek is vloeiend, neem nou zo’n nummer “Dressed in Black”: rustig gespeeld, heerlijke gitaar- en drumsondersteuning, een nummer om bij weg te dromen. De werkweek en dat vervloekte uurloon van € 5.99 vergeten; bij Dany is iedere man en vrouw een held, kan iedereen zijn of haar rol spelen, schept het publiek zijn eigen werkelijkheid.

De zaal staat in vuur en vlam, deze muziek maakt woorden overbodig. Het is tijd om te bewegen, het is tijd om te feesten! Dany Vera en zijn band: feestelijk genoten. En de dames, gesprekken zijn met hun geliefden zijn niet meer nodig, die hebben nu hun eigen droom, hun eigen werkelijkheid.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!