De 35e editie van Open Monumentendag staat voor de deur

Donderdag 2 september 2021

Door Redactie

Archief | Open Monumentendag

Nederlands grootste gratis landelijk evenement op gebied van cultuurhistorie, vindt zoals gewoonlijk plaats in het 2e weekend van september. Ondanks de coronapandemie is er een nieuw programma samengesteld met diverse nieuwe monumenten en locaties. Het thema van de 35e editie is: ‘Mijn monument is jouw monument.’ Zaterdag 11 en zondag 12 september zijn de verschillende locaties te bezoeken, waarvan een merendeel op beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur geopend is.

Locaties

Bijzonder verheugd is het Open Monumentendag comité dat ook de Politie Academie, het Keukengebouw van het Apeldoornsche Bosch en 2 gebouwen van de Hoenderloo Groep te bezichtigen zijn. Naast diverse panden in het centrum en in de wijk De Parken, doen dit jaar ook een aantal religieuze locaties mee, zoals de voormalige Noorderkerk, de Synagoge en de Eyűp Sultan Moskee. Ook het Openluchtbad Boschbad en het Theehuis in park Berg en Bos, het Sprengendorp met Sprengenpark en de Begraafplaats Soerenseweg zijn dit jaar te bezoeken. Als je geschiedenis wilt beleven, zijn de optredens van Vertelgenootschap Apeldoorn en het Apeldoornse Gidsen Collectief een aanrader.

Het programma

Het programmaboekje is online beschikbaar. De gedrukte versies kan je gratis afhalen bij CODA, diverse boek- en tijdschriftenwinkels en verschillende horecagelegenheden in Apeldoorn. In het boekje staat onder andere het coronaprotocol en welke locaties een reservering nodig hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!