Help de bevolking van Oekraïne

De crisis is een complot

Donderdag 24 november 2011

Door Randy Gasper

Je zou bijna denken dat ze niet meer bestaan. In elk geval niet in Apeldoorn en omgeving, maar heus! Ze bestaan. Mensen die denken dat alles in het leven een complot is. Nou ben ik zelf ook wel van de complotjes of wil ik in elk geval geloven dat we gelukkig  niet alles weten wat er beslist wordt door wie en vóór wie. Maar ik wil soms wel gewoon kunnen geloven dat het kabinet dat er zit, integer handelt. We hebben immers geen Berlusconi als premier, maar de altijd rustige, goedlachse en bespraakte Mark Rutte. Niet van mijn partij, maar eerlijk is eerlijk: ik raak onder zijn leiding totaal niet in paniek. En dat is weer om te zetten in een zekere vorm van rust, terwijl er crisis heerst.

Ik wil ook geloven dat de maanlanding echt was en ik wil ook geloven dat de Amerikanen toch echt doelwit zijn geworden van een terroristische aanslag op 9/11. Of eigenlijk wilde ik dat laatste nooit geloven, totdat het die ene dag de wereld toch écht op zijn kop zette en onze vrijheden veranderde. Dan geloof ik toch liever in Sinterklaas, de goedheiligman die zoveel geluk en liefde brengt in gezinnen. Hoewel, is Sinterklaas in deze tijd nog wel zo gewild? Met al die donkere mensen in dienst, riekt het naar slavernij, maar ik wil geloven dat de zwarte Pieten gewoon zwart zijn van het schoorsteenroet. Wel een goede discussie. Niet alleen om het rassenaspect, maar toch ook vanwege de centen wat dit feest ons kost. Het is immers crisis in de portemonnees van vele ouders en de consument – kinderen – willen steeds meer. Kunnen we Sinterklaas nog wel betalen?

En dan die verdomde gulden! Moeten we daar wel naar terug willen? De populistische PVV roept van wel, maar die houdt sowieso niet van alles wat een buitenlands tintje heeft. We vergeten even dat we 80% procent van onze bedrijven, diensten en producten slijten aan de hele wereld met Europa als grote afzetmarkt. Daarmee staan we erg sterk in goede tijden en even minder sterk in tijden als de huidige. Moeten we dan meteen weer in paniek raken. De eerste airbags in auto’s werkte ook niet vlekkeloos, maar aldoende leert men en beschermt het product nu vele mensenlevens. Dingen hebben soms tijd nodig.

Niet als het ligt aan onze buurman uit Brummen, die in een ingezonden brief aan de Stentor het complot tegen de euro bloot legde. De getallen op de biljetten zijn namelijk te ontcijferen en refereren naar deelnemende banken met belangen. Nemen ze deel aan de Euro of aan het complot? En wat nu? Hij brabbelt verder en zegt dat als je alle biljetten en munten optelt, je uitkomt op € 888,88 en vrees om het volgende: vijf maal acht is veertig (jaja!) en dat staat voor omkering en verandering. De ommekeer naar nog meer onheil dan de Euro! Volgens de schrijver is de Euro maar een tussenmunt, verdwijnt deze en worden we binnenkort voorzien van een onderhuidse chip. De chip wordt dan bij iedereen ondergebracht en zal alle munten, biljetten, bankpassen en creditcards vervangen. En om die reden, dat complot, was de Euro maar een tussenmunt die bedoeld was om te falen.

Nu houd ik van Michael Moore achtige documentaires en wil ik best een beetje meer weten van wat er gebeurt, maar soms moet ik wel iets beter overtuigd worden dan dit stukje ingezonden tekst. Straks gaan mensen zich nog afvragen wat de vrijmetselaars doen in het gebouw van de Odd Fellows aan de Deventerstraat. Wie zijn die mensen eigenlijk?

Ik denk ruimtewezens vermomd als robots! En Star Wars bestaat echt! En al het andere… is complot!

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?