Help de bevolking van Oekraïne

1-2tje: De dood en het leven

Woensdag 31 oktober 2012

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Het is alweer 31 oktober en het was weer een bewogen week in Apeldoorn.

Afgelopen zaterdag was ik in Gigant met mijn goede vriend Reinier om naar Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart te gaan. Wat een mooi optreden; ik was constant aan het schaterlachen. Ik werd erg getroffen door het gedicht dat Nico over Henri van Werven heeft gemaakt. Een ode aan Henri die dood gaat aan kanker en afgelopen zondag optrad in het Bluescafé.
Een stuk waar ik de koude rillingen van kreeg. Het applaus duurde dan ook langer dan bij de andere onderdelen van de show. Nico raakte het publiek aan alle kanten.

Dus zondagmiddag ging ik richting Bluescafé om het concert te verslaan van Henri voor Apeldoorn Direct en de website van het Bluescafé. Bomvol was het natuurlijk met familie, vrienden en nieuwsgierige belangstellenden. Ik stond voor aan met twee andere journalisten  om ‘het’  plaatje te kunnen maken.
Tja Jook, de ene zijn dood…
Er was een fotograaf van een landelijke krant die nogal vervelend deed naar me. Zo’n onderkruipsel dat denkt dat hij alles kan doen en maken. Wat zijn dat soms nare karaktermannetjes. Ik kan daar niet zo goed tegen. Geef mij maar onze eigen sociale fotograaf van de Stentor maar uit Apeldoorn, die geeft en krijgt de ruimte.

Daarna nog even naar Sam Sam geweest naar de boekpresentatie van Rina Mannak over Inspirerende Apeldoorners. Wat een mooi boek en een mooie foto’s staan erin. Ik heb beiden gecomplimenteerd met dit mooie resultaat.  Ook dit is weer zo een mooi initiatief waarin mensen mooie ideeën omzetten in daden. Dat is een geweldig streven om dit te blijven doen.

Overigens gaan de zaken voor het project Help-Portret heel goed. We zijn flink op weg en hebben bijna alles rond en we gaan nu de organisaties benaderen voor deelnemers. Op 8 December is de wereldwijde Help-Portretdag. Dit zijn mooie projecten die hun uitwerking zullen hebben hier in Apeldoorn.

Het 1-2tje is een rubriek waarin Apeldoorn Direct-fotografen Peter Vroon en Joke de Wolde met elkaar in gesprek gaan en zich hardop van alles afvragen over wat er in hun ogen nu werkelijk speelt in Apeldoorn. Wees zo vrij en praat hieronder gerust, doch op respectvolle toon mee met Peter en Joke.

Lees ook de vorige 1-2tjes:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?