De Kap begint binnenkort met ‘Gespreksgroep Partnerverlies’

Donderdag 19 oktober 2023

Door Redactie

De Kap gaat maandag 30 oktober van start met een speciale gespreksgroep voor inwoners uit Apeldoorn en omliggende dorpen die hun partner hebben verloren en jonger zijn dan 67 jaar. Het verlies van een geliefde is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een mens, en het kan leiden tot diepe pijn en verdriet dat iemand volledig uit balans kan brengen.

Zware Last Nabestaanden

Voor degenen die hun levenspartner hebben verloren, kan dit verlies buitengewoon zwaar zijn. Naast het verdriet van hun geliefde verliezen, moeten ze ook proberen hun eigen leven weer op te pakken. De toekomst die ze samen gepland hadden, is plotseling weggevallen.

Ervaringen Delen

Dit proces kan een eenzame en verwarrende ervaring zijn, waardoor mensen zich vaak alleen en onbegrepen voelen. Om deze reden organiseert De Kap de Gespreksgroep Partnerverlies voor mensen die hun geliefde hebben verloren en jonger zijn dan 67 jaar. Dit kunnen mensen zijn die nog steeds aan het werk zijn, kinderen thuis hebben, en hun toekomstdromen hebben zien verwateren door het verliezen van een dierbaar persoon.

Het doel van deze gespreksgroep is om deze mensen met elkaar in contact te brengen, zodat ze kunnen ervaren dat ze er niet alleen voor staan. De deelnemers zullen eens in de twee weken samenkomen in maximaal acht bijeenkomsten. Tijdens deze sessies kunnen ze hun verhalen en gevoelens delen, hun ervaringen bespreken en elkaar steunen in deze moeilijke tijd. Hierdoor kunnen ze leren omgaan met het verlies van hun dierbare.

Professionele Begeleiding

De gespreksgroep zal bestaan uit zes tot acht deelnemers en zal worden begeleid door een ervaren vrijwilliger en een ervaringsdeskundige die tevens een rouwconsulent is. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 30 oktober, van 10:00 tot 11:30 uur, bij De Kap aan de Regentesselaan 2-B.

Meer Informatie

Deelname aan de Gespreksgroep Partnerverlies is kosteloos. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Hetty van der Veen via e-mail op h.veen@dekap.nl of telefonisch via 055 529 55 20. Het is belangrijk om je tijdig aan te melden, aangezien er voorafgaand aan deelname een persoonlijk kennismakingsgesprek zal plaatsvinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!