Stimenz zoekt vrijwillige seniorenvoorlichter

Woensdag 3 februari 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Veel ouderen zijn niet bekend met regelingen en voorzieningen die er voor hen zijn, of weten niet hoe ze op deze voorzieningen een beroep kunnen doen. Het is belangrijk dat ouderen er tijdig gebruik van maken en niet wachten tot het eigenlijk te laat is en er al zwaardere middelen nodig zijn. Daarom zoekt de Kap een seniorenvoorlichter voor het geven van informatie en advies hierover.

Werkzaamheden

Als vrijwillige seniorenvoorlichter brengt je huisbezoeken aan 70+ in Apeldoorn. Tijdens deze bezoeken informeer je deze doelgroep over regelingen en voorzieningen die er zijn op het gebied van zorg, welzijn, financiën, hulpverlening en activiteiten. Het doel van het bezoek is alleen informatie en advies, je bent de wegwijzer. Kom je situaties tegen waar meer hulp nodig is, dan wordt er contact gelegd met bijvoorbeeld de ouderenadviseur, de Kap, of het maatschappelijk werk.

Tijdsinvestering

Het gaat om 2 dagdelen per week, dit zijn 4 huisbezoeken. De huisbezoeken vinden tijdens kantooruren plaats, dit kan dus niet ’s avonds.
1 x per 6/8 weken is er een teamoverleg waar je elkaar als team ontmoet en wissel je ervaringen uit.

Training

Vanzelfsprekend krijg je een training, onkostenvergoeding en begeleiding. Het is een interessante taak, je ontmoet veel mensen en je werkt samen met een hecht team seniorenvoorlichters waarvan sommigen al 15 jaar dit werk doen. Voor meer informatie/aanmelding kun je contact opnemen met: seniorenvoorlichting 088 7846464 of mail naar g.tabak@stimenz.nl

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!