De Klup Apeldoorn kanshebber Appeltjes van Oranje 2017

Woensdag 14 december 2016

Door Redactie

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen.

De Klup is één van de 10 overgebleven kandidaten in regio Oost-Nederland. De Klup organiseert iedere woensdagmiddag de KidsKlup met activiteiten voor kinderen van het speciaal onderwijs (5-19 jaar), waarbij ze kunnen spelen, knutselen, sporten, koken en plezier maken. De vrijwillige begeleiders zorgen dat de kinderen zichzelf kunnen zijn en zich op een veilige, vertrouwde plek kunnen ontspannen samen met andere kinderen. Een speciale club voor speciale kinderen dus.

De prijzen worden in mei door Koning Willem Alexander overhandigd aan de winnaars. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zij sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?