De langste platenmarkt: vinyl, muziek en gezelligheid in de binnenstad

Dinsdag 31 mei 2022

Door Redactie

De tweede editie van de Langste Platen markt vindt plaats op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag. Tijdens de Langste Platenmarkt worden van 10:00 uur tot 17:00 uur unieke platen, singletjes, platenspelers en aanverwante artikelen door de binnenstad aangeboden. Langs de route en op de diverse (horeca)pleinen zijn verschillende artiesten actief om het evenement nog gezelliger te maken.

Bezoekers van de Langste Platenmarkt kunnen een lange slinger van kramen verwachten door de binnenstad. De route van de kramen start op het Leienplein, loopt via de Nieuwstraat naar het Caterplein en vanaf het Caterplein via de Hoofdstraat naar het Raadhuisplein. Er komen standhouders uit België, Duitsland en zelfs uit Engeland. Voor de echte vinyl liefhebbers is er genoeg aanbod om de platencollectie uit te breiden. Tweede Pinksterdag is van oudsher een mooie dag om er op uit te trekken met het hele gezin. De Langste Platenmarkt is daar uitermate geschikt voor. Tussen de kramen door vind je prachtige straatartiesten zoals bijvoorbeeld de Kiddy Ride Police Patrol of Radio Barkas, een mobiele DJ, natuurlijk met platenspelers.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn in samenwerking met Variaworld Deventer: “De vorige editie was in 2019, en na lang wachten zijn we verheugd om de opvolger aan te kondigen, editie nummer twee op maandag 6 juni.  We zijn van plan de Langste Platenmarkt op Tweede Pinksterdag tot een vaste waarde op de Apeldoornse evenementenkalender te maken.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!