De leukste routes om bij te komen van de feestdagen

Maandag 3 januari 2022

Door Redactie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In de mooie natuur van Apeldoorn zijn er genoeg routes te vinden om te wandelen. Nu de feestdagen net achter de rug is en jij je gourmetkilo’s eraf wilt lopen, staan hier diverse routes op een rij. Deze verschillende paden kan je samen met je kinderen, maar ook alleen kunt bewandelen.

Blotevoetenpad Wintereditie

Iedere vrijdag tot en met zondag tijdens, kan jij deze wandeling van ongeveer 2 kilometer lang lopen. Tijdens deze wandeling kom je verschillende dieren tegen die voorkomen op het landgoed. Samen met je kinderen, je hond, maar ook als een uitje met vrienden. Heb je gauw last van koude voeten? Het is toegestaan om heerlijke laarzen te dragen. De ticketprijs bedraagt 5 euro, voor kinderen tot en met 3 jaar is het gratis. Een ticket koop je bij de receptie, de ingang, of op de website van Buitenpost.

Het Bosdierenpad ‘t Leesten

Dit is dé speurtocht voor gezinnen en iedereen die een stukje meer te weten wilt komen wat dieren allemaal in de winter doen. Voor 2 euro haal je het ‘Doe-boekje’ op bij het informatiecentrum in het Bospaviljoen. Hierin staan allerlei leuke activiteiten voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar. Perfect om met het hele gezin te bewandelen. Het informatiecentrum is in de winter van dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 16:00.

Een frisse neus halen in het Nationale Park De Hoge Veluwe

Zonder kinderen of met kinderen, jong of oud, dit park is geschikt voor iedereen. De Veluwe blijft ons pracht in Apeldoorn. Samen wandelen, fietsen, spelen en ontdekken. Er zijn maar liefst 1.800 gratis Witte Fietsen die je mag gebruiken om het park te ontdekken. Tot zondag 9 januari mogen kinderen tot en met 12 jaar voor de helft van prijs naar binnen, en kinderen tot 6 jaar mogen zelfs gratis het park in! Tickets kan je bestellen op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!