De Maten in Geuren en Kleuren weer een succes!

Donderdag 6 maart 2014

Door StrangeArt

Afgelopen zondag vond de negende editie van “De Maten in Geuren en Kleuren” plaats  in De Drie Ranken. Deze activiteit werd georganiseerd door Stichting Ontmoeting de Maten (SOM) i.s.m. De Drie Ranken, Stichting Samenspraak Apeldoorn, Mudanthe en Theater Zonder Grens.

Na een welkomstwoord van Eddy van Anneveldt, voorzitter van Stichting Ontmoeting de Maten,  en speech van wethouder Blokhuis ging het programma van de middag door onder leiding van Ben Brown. Het publiek werd door Bako Sorany van Theater Zonder Grens in diverse talen begroet. Voorts draagt Blaw-Kepanki (pseudoniem van de Surinaamse dichter Oscar Kemble) een gedicht voor in het Surinaams en vertaald in het Nederlands. Met de opening werd in woord en daad de diversiteit van het programma, de gezelligheid en het accent op de Surinaamse cultuur zichtbaar. Ook werd tijdens de opening benadrukt dat het ontmoeten centraal staat in deze activiteit.

In de hall van De Drie Ranken kon men kennis maken met diverse culturen – Afghaans, Antilliaans, Chinees, Congolees, Indonesisch, Iraaks, Marokkaans, Moluks, Nederlands, Soedanees, Somalisch en Turks. Ook waren er vijf organisaties die informatie gaven over wat ze doen:  Amnesty International, Stichting Mudanthe, Theater Zonder Grens, Stichting Samenspraak Apeldoorn en het Welzijnsteam dat zich bezig houdt in De Maten.

In kleine zalen werd een vijftal workshops gegeven: Surinaamse cultuur, Somaliërs in Nederland, Papier marmeren, Dag van de Dialoog en Oriëntaalse dans.

Een volle zaal genoot van de optredens van de dansgroepen Phoenix (kinderen), Ramatai (Moluks), Chará (Grieks) en Kleurrijke Dans (Turks). De optredens van de dansgroepen werden gevolgd door Afrikaanse muziek die veel mensen op de dansvloer bracht. De dag werd afgesloten door een indrukwekkende presentatie van de Surinaamse band Caribbean Boys. Veel mensen begonnen spontaan te dansen op hun muziek. Omdat een groot gedeelte van de aanwezigen zo enthousiast was, werd  het programma een halfuur verlengd.

De pauzes werden gevuld door Theater Zonder Grens en Mudanthe die met hun muziek de dag opvrolijkten. De Maten in Geuren Kleuren 2014 werd door ruim 500 mensen bezocht.

 

Voor een foto-impressie volg je deze link

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?