Help de bevolking van Oekraïne

De nieuwe burgemeester wordt geen vrouw

Woensdag 19 oktober 2011

Door Redactie

Als het aan de lezers ligt wordt de nieuwe burgemeester er eentje die uit de linkse hoek komt. Een linkse rakker dus, die wil fungeren als bruggenbouwer in deze maatschappij, die open staat voor nieuwe ontwikkelingen in deze stad en iemand die durft te investeren in echte Apeldoornse projecten en talenten. De rechts liberalen noemt dat ongetwijfeld onverantwoorde geldverspillers, maar toch… In onze poll zegt men dat het dat graag zo wilt. Deze burgemeester kon op maar liefst 41% van de stemmen rekenen.

Het beste alternatief voor een dergelijke burgemeester is dan toch echt wel een vrouw. Ongeacht links of rechts lijkt het voor zeker 35% van de stemmers een keer interessant om eens wat anders dan een man als baas te hebben van onze gemeente. Het zou dan weliswaar voor het eerst in de geschiedenis van onze gemeente zijn en wellicht dus ook wel een keer tijd voor een dergelijke verandering. Nietwaar?

De Apeldoorners lijken de negatieve berichtgeving over de crisis een beetje zat te zijn. Het rechts liberale geluid van bezuinigingen, gezag en streng toepassen van de regels in direct aan de Apeldoorners besteed. Slechts 24% van de stemmers kiest voor deze koers, een koers die vooral zou lijken op die van de landelijke politiek.

Maar mag je uit deze poll wel een keiharde conclusie trekken? Wij doen het in elk geval niet. Met 50 stemmen in een korte tijd, vertegenwoordigen we natuurlijk een veel te klein deel van deze samenleving. Wellicht geeft het de Apeldoornse burger toch moed. Onze gemeente kent immers een goede balans van autochtone en allochtone burgers en onze poll lijkt enigszins aan te geven dat iedereen dat wel prima vindt zo. Het lijkt erop dat wij hier niet graag doen aan vingertje wijzen. We lossen alles hier graag samen op. Bij voorkeur over links en misschien nog wel het liefst met een vrouw.

Eens?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?