De sneeuw komt eraan: massazoektocht naar snowboots, sleeën en skipakken

Vrijdag 5 februari 2021

Door Redactie

Wie de weersverwachtingen een beetje heeft gevolgd kan er niet omheen: er komt sneeuw aan. En niet zomaar een beetje, maar Apeldoorn zal vanaf ongeveer zaterdagnacht bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. En dat zorgt ervoor dat iedereen hard op zoek is naar een slee en kleding om aan te doen tijdens het spelen in de sneeuw.

Op Apeldoornse verkoophoeken verscheen vandaag, vrijdag 5 februari, de ene na de andere oproep. En ook Marktplaats stond helemaal vol met winterse spullen. “Wie o wie heeft voor mij snowboots?” en “Wie heeft er voor mij een slee?” waren veelvoorkomende vragen. Wie zelf nog van een oude slee, handschoenen of snowboots af wil kan beter nú zijn of haar kans grijpen: binnen no time zijn verkopers hun waar kwijt voor de meest bizarre prijzen. Waar mensen normaal nog geen 10 euro over hebben voor een slee, gaan ze nu voor 20 of 30 euro de deur uit.

Alles verkocht

“Het is echt gekkenhuis”, vertelt een zakelijke verkoper, die normaal hele andere dingen verkoopt. “Ik had nog wat sleeën liggen en sneeuwschuivers, maar zodra ik het erop zette, ging het helemaal los. Binnen no time had ik alles verkocht.” En ze snapt het ook wel. “Er is al zo weinig te doen momenteel, dus als er zo sneeuw ligt wil iedereen zich daarmee vermaken. En het gebeurt natuurlijk niet zo vaak meer, mijn dochter is 10 en heeft nog amper echt een dik pak sneeuw meegemaakt.”

De telefoon stond vandaag ook roodgloeiend bij onder meer zaken als de Intratuin, Welkoop en schoenenzaken als de Scapino en Schuurman Schoenen. Wat dat betreft is de timing perfect, want sinds deze week mogen deze zaken doen aan ‘Click&Collect’: klanten geven online of telefonisch een bestelling door en kunnen het dezelfde dag nog ophalen. Dit resulteerde dat klanten die online bij Intratuin een slee wilden kopen al snel een mail kregen met daarin het bericht dat deze uitverkocht waren. De telefoonlijn bij Scapino was overbelast of werd niet opgenomen; klanten kregen in ieder geval geen contact.

Koud krijgen

Britte de Boer-Leemans ging ook op jacht naar een skipak en snowboots voor haar 1-jarige zoontje. “Ik heb dit toch uit eindelijk gekocht, omdat ik dacht dat het wel lekker warm was voor hem, ook omdat we hopen dat hij het leuk vindt om op de slee te zitten, misschien dat die dan wat meer stil zit”, lacht ze. Op de vraag of ze het gekocht heeft doordat ze zoveel Apeldoorners zag die het aanschaften zegt ze: “Nee hoor, groepsdruk voelde ik totaal niet. Ik was meer bang dat mijn kleintje het koud zou krijgen.”

Echt een zoektocht was het niet, meldt ze. “Ik heb eigenlijk vooral de afgelopen dagen gescrold op internet, maar vond het eigenlijk zonde van het geld. Tot ik een berichtje kreeg dat dit skipak voor 9 euro op Marktplaats stond en de snowboots voor 10 euro. Als het volgend jaar weer zulk weer is, kan ik vast iemand anders blij maken met dit setje.”

Zonde

Toch zijn er ook Apeldoorners die het maar onzin vinden. “Eerst nog maar eens zien of dat dikke pak sneeuw er wel echt komt”, meldt iemand. “En dan nog, ik ga geen bakken met geld uitgeven voor die paar dagen dat er sneeuw ligt. Zonde van het geld.” Tegelijk spelen voor sommigen ook de coronaregels mee: “Maandenlang houden we ons aan de regels en dan nu met z’n allen naar buiten voor een beetje sneeuw”, zegt een andere Apeldoorner. “Ik snap wel dat dat er in de buitenlucht misschien minder risico is, maar laten we alsjeblieft ook een beetje logisch nadenken en ons ook als er een dik pak sneeuw ligt aan de regels houden.”

Vaccinaties en testen

Met het oog op de extreme weersomstandigheden op zondag 7 februari heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland besloten om zondag de vaccinatielocaties dicht te houden. “De veiligheid van de kwetsbare bezoekers op leeftijd en ons personeel staat voorop”, meldt een woordvoerder. De vaccinaties op de locaties in Doetinchem en Apeldoorn worden verzet. Senioren die zondag aanstaande een afspraak hebben, kunnen op hetzelfde tijdstip op locatie Apeldoorn terecht op zondag 14 februari met het afspraakbewijs van zondag 7 februari.

Zorgmedewerkers die zondag 7 februari een afspraak gepland hebben staan voor de 2e prik, kunnen op hetzelfde tijdstip terecht op locatie Zutphen op vrijdag 19 februari. De tweede prik wordt dan nog ruim binnen de maximale termijn van 6 weken gezet. Mensen die niet op een van deze data kunnen, kunnen met het landelijk callcenter bellen voor een andere afspraak op een van de locaties.

Ook de 7 teststraten van GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn zondag dicht.

 

Benieuwd wanneer de sneeuw komt? Hou het hieronder in de gaten:

Bron: Buienradar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!