De Woonmensen en Ons Huis onderzoeken fusie

Donderdag 13 juni 2013

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Woningcorporaties de Woonmensen en Ons Huis zijn met elkaar in gesprek om de meerwaarde van een fusie te onderzoeken. Beide organisaties verwachten samen meer te kunnen bereiken voor de volkshuisvesting in Apeldoorn en gaan dat de komende maanden zorgvuldig onderzoeken.

De financiële crisis van de afgelopen jaren heeft de samenleving behoorlijk veranderd. Ook woningcorporaties staan voor grote uitdagingen, zo niet onmogelijke opgaven. Regelgeving vanuit de politiek zorgt ervoor dat investeringen in zowel bestaande als nieuwe woningen nauwelijks mogelijk zijn en ook een blik in de toekomst laat op dit vlak geen rooskleurig beeld zien.

Waar speelveld en spelregels wijzigen, verandert er voor de belangrijkste opgave van corporaties weinig, namelijk zorgen voor goede en betaalbare huisvesting voor mensen die dat nodig hebben. De Woonmensen en Ons Huis denken gezamenlijk beter invulling te kunnen geven aan de volkshuisvestelijke opgave in Apeldoorn en deels in Zutphen, waar Ons Huis ook woningen heeft. Een fusie zou kunnen leiden tot een krachtigere organisatie die beter in staat is om in de toekomst betaalbare woningen in leefbare wijken te blijven realiseren. Of deze veronderstellingen inderdaad juist zijn, wordt de komende maanden door de corporaties zorgvuldig onderzocht.

De huurdersverenigingen van beide organisaties zijn inmiddels op de hoogte van de plannen en worden de komende maanden betrokken bij de verkennende gesprekken. Uiterlijk in november moet duidelijk zijn of de Woonmensen en Ons Huis fuseren of zelfstandig doorgaan.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!